bro0klyn0ki Napisano 13 października 2017 Udostępnij Napisano 13 października 2017 program ; FL STUDIO 12interfejs ; FOCUSRITE SCARLETT 2i4mikrofon ; TLM 102słuchawki ; DT 770 PRO Cześć, mam problem, od 40 minut mój sprzęt oraz fl studio z ASIO wprowadzają mnie w coraz bardziej nie pożądany humor.. nigdy nie miałem styczności z FL STUDIO Sprawa wygląda tak, wrzucam channel rack ścieżkę Wav. Na mikserze na insert 2 ustawiam audio input Przechodze do nagrywania, dzwięk na monitorach, jak i w tym samym momencie na słuchawkach od odsłuchu jest czysty. (poza programem to samo) kończe nagrywać tę ścieżkę i przy odpaleniu nagrania nagle wychodzą nie równomierne trzaski - myślę, dobra może coś ASIO ześwirowało. wychodze z programu, ASIO się zamyka, a tu nagle jakby mi głośniki spaliło (nie dosłownie - trzask jest jakby sygnałowy nie ma znaczenia od poziomu głośności) przy odpaleniu jakiegokolwiek dźwięku, nawet powiadomienia z facebooka, monitory jak i słuchawki wydają z siebie irytujący trzask. zniwelowałem to podłączeniem interfejsu pod inne wejście USB, i spróbowałem ponownie, stało się to samo, reset komputera nie pomaga - spróbowałem znów przełączyć na poprzednie gniazdo USB i dzieje się to samo, postanowiłem podłączyć pod trzecie gniazdo - ZNIWELOWANE. zostało mi już tylko jedno wejście USB więc nie próbuje haha, a tak na serio, bardzo proszę o pomoc, to strasznie irytuję a myślę, że przyczyna jest jakąś błahostką z góry uprzedzam, że jestem samoukiem więc proszę o wyrozumiałość dziękuje z góry, pozdrawiam.Dołączam filmik z trzaskaniem: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cebis Napisano 25 stycznia 2022 Udostępnij Napisano 25 stycznia 2022 Witam, czy poradziłeś sobie z tym problemem? Mam to samo i również bardzo mnie to niesamowicie irytuje. Jeśli znalazłeś przyczynę będę bardzo wdzięczny za udzielenie odpowiedzi, pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts