Skocz do zawartości

Przeszukaj forum

Pokazywanie wyników dla tagów 'problem'.

  • Szukaj wg tagów

    Wpisz tagi, oddzielając przecinkami.
  • Szukaj wg autora

Typ zawartości


Forum

  • AUDIO
    • Stereo
    • Kino Domowe
    • Technika lampowa i analogowa
    • Kluby - Sprzęt znanych marek
    • Audiofile dyskutują
    • Nasze testy
    • Niezbędne audiofilskie dodatki, czyli kable i inne akcesoria
    • Słuchawki i wzmacniacze słuchawkowe
    • Akustyka
    • PC-Audio / iPhone / iPod / głośniki bezprzewodowe / DJ i nagłośnienie imprez
    • Od radio do audio w samochodzie
    • DIY, czyli Do It Yourself oraz serwis i modyfikacje sprzętu
    • Artykuły
    • Co się dzieje na mieście, czyli prezentacje sprzętu audio
  • MUZYKA i FILM
    • Koncerty na żywo, audycje radiowe i telewizyjne
    • (Najczęściej) dobre realizacje i nagrania
    • Gatunki muzyczne
    • Wykonawcy i kompozytorzy
    • Refleksje melomana
    • Dobre kino, czyli co oglądają audiofile
  • GIEŁDA
    • Kupię
    • Sprzedam
    • Zamienię/Inne
  • KOMENTARZE, OPINIE
    • Nic o nas bez Was
    • Rozmowy (nie)kontrolowane

Szukaj wyników w...

Znajdź wyniki...


Data utworzenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Ostatnia aktualizacja

  • Rozpocznij

    Koniec


Filtruj po ilości...

Data dołączenia

  • Rozpocznij

    Koniec


Grupa


O mnie


Lokalizacja

  1. Witam, przychodzę do Was z dosyć dziwnym problemem. Zaczynając od początku - kupiłem jakoś pół roku temu transmiter Roidmi 3s do samochodu, wszystko było dobrze aż do pewnego dnia kiedy transmiter zaczął szumić. Niedługo potem odkryłem że szumu nie ma, gdy używam Spotify bądź YouTube (chociaż na YT czasami też szumiał ale bardzo rzadko). Dla porównania podczas używania Tidala są okropne szumy - takie, że nie da się nic słuchać, a przy korzystaniu z odtwarzacza piosenek z pamięci telefonu sytuacja wygląda identycznie. Myślałem, że to problem transmitera i kupiłem nowy - Rock B301 ale działa on dokładnie tak samo jak Roidmi. Próbowałem wkładać transmitery w inne gniazdo zapalniczki, nie pomogło. To co zauważyłem to, że gdy zaczyna szumieć i zmienię stację na radiu i wrócę do częstotliwości transmitera to na 2/3 sekundy szum ustaje i potem znów zaczyna szumieć. Z góry dziękuję za pomoc.
  2. Cześć Mam problem z amplitunerem SONY str gx 390. Amplituner gra normalnie a po kilku sekundach gdy dam volume na max dopiero słychać "szeptanie w głośniku" do momentu aż zmienie kanał np. na tuner. Pod wejściem CD jest podłączony dekoder od TV. link przedstawiający problem: Z góry dzieki za pomoc
  3. W związku z tym, iż jest to mój pierwszy post na forum, witam wszystkich serdecznie. Od roku czytam forum, a od niedawna stałem się właścicielem zestawu stereo, w skład którego wchodzi m.in. Yamaha WXAD-10. Odtwarzacz pięknie śmiga, jeżeli chodzi o Spotify ale postanowiłem sprawdzić jaka będzie różnica w dźwięku przy korzystaniu z TIDALa. Zarejestrowałem się na miesięczny okres próbny (wybrałem najwyższą jakość) i logując się zarówno z PC jak i z telefonu, nie ma problemu (konto działa). Nie mogę się jednak zalogować poprzez aplikację MusicCast aby póścić dźwięk przez wzmacniacz. Próbowałem szukać odpowiedzi w internecie ale obecnie widzę, że nikt nie zgłasza obecnie problemów z TIDALem, wyczytałem jedynie, że w marcu - kwietniu 2018 był jakiś problem z DNS, niestety zmiana adresu bramki u mnie nie przynosi skutku (chyba, że robię to źle). Z góry dziękuję za wszelkie sugestie Pozdrawiam, Dawid
  4. program ; FL STUDIO 12 interfejs ; FOCUSRITE SCARLETT 2i4 mikrofon ; TLM 102 słuchawki ; DT 770 PRO Cześć, mam problem, od 40 minut mój sprzęt oraz fl studio z ASIO wprowadzają mnie w coraz bardziej nie pożądany humor.. nigdy nie miałem styczności z FL STUDIO Sprawa wygląda tak, wrzucam channel rack ścieżkę Wav. Na mikserze na insert 2 ustawiam audio input Przechodze do nagrywania, dzwięk na monitorach, jak i w tym samym momencie na słuchawkach od odsłuchu jest czysty. (poza programem to samo) kończe nagrywać tę ścieżkę i przy odpaleniu nagrania nagle wychodzą nie równomierne trzaski - myślę, dobra może coś ASIO ześwirowało. wychodze z programu, ASIO się zamyka, a tu nagle jakby mi głośniki spaliło (nie dosłownie - trzask jest jakby sygnałowy nie ma znaczenia od poziomu głośności) przy odpaleniu jakiegokolwiek dźwięku, nawet powiadomienia z facebooka, monitory jak i słuchawki wydają z siebie irytujący trzask. zniwelowałem to podłączeniem interfejsu pod inne wejście USB, i spróbowałem ponownie, stało się to samo, reset komputera nie pomaga - spróbowałem znów przełączyć na poprzednie gniazdo USB i dzieje się to samo, postanowiłem podłączyć pod trzecie gniazdo - ZNIWELOWANE. zostało mi już tylko jedno wejście USB więc nie próbuje haha, a tak na serio, bardzo proszę o pomoc, to strasznie irytuję a myślę, że przyczyna jest jakąś błahostką z góry uprzedzam, że jestem samoukiem więc proszę o wyrozumiałość dziękuje z góry, pozdrawiam. Dołączam filmik z trzaskaniem:
  5. Cześć Mam problem z słuchawkami DSR7BT a mianowicie z przerywaniem/przeskakiwaniem przy połączeniu bluetooth. kiedy idę przez miasto i trzymam telefon w ręku na wysokości klatki piersiowej wszystko ładnie gra, problem zaczyna się kiedy chowam telefon do kieszeni, w tym momencie zaczyna przerywać, kiedy dodatkowo włożę rękę do kieszeni i zakryję nią telefon słuchawki całkowicie przestają grać. Również kiedy jestem na siłowni i kładę telefon na podłodze a sam siadam na ławce potrafi przerywać, zdarza się również że słuchawki grają dobrze przez kilka kilkanaście minut. Próbowałem już wszystkiego, zmiany telefonu (testowałem redmi note 5 i iphone XR), zmiany kodeków w telefonie co więcej w sklepie w którym je kupiłem wymienili mi je na nowe a problem nadal występuje (są nowe na 100%). W internecie nie widziałem nic na temat problemów z zasięgiem co więcej słuchawki mam już spory kawałek czasu i z początku nie było aż takiego problemu. Co o tym myślicie? Bo ja już nie mam pojęcia co tu się wydarzyło.
  6. Witam wszystkich. Jak napisałem w temacie, mam problem z którymś z sąsiadów, który podłączył się do mojego bara jak był w trybie parowania. Niestety żona nie ogarnia takich tematów, że trzeba wyłączyć sprzęt jak się kończy słuchać muzyki. JBL BAR5.1 po sparowaniu ma możliwość włączania go zdalnie jak się połączy i niestety kolokwialnie mówiąc "troluje" mnie raz na jakis czas wlaczajac jakies rokowe kawalki na pelnej mocy. Żona wpada w panikę, bo nie wie co się dzieje, a ja się wsciekam że nie mogę sobie z tym poradzić. Chodzenie po sąsiadach odpada, bo i tak nie będę im wyrywał telefonu z ręki żeby sprawdzić połączenia Bluetooth... I tu mam pytanie do osób, które są bardziej w temacie połączeń bluetooth, czy da się jakoś uniemożliwić delikwentowi łączenie z moim głośnikiem? Wyciąganie wtyczki z kontaktu stało się bardzo uciążliwe... Za jaką kolwiek skuteczną pomoc, która zadziała wysyłam duże piwo paczkomatem
  7. Witam. Piszę ponieważ mam następujący problem. Mam amplituner SONY z wyjściem HDMI Out. Podłączam go do telewizora pod HDMI3 ARC i niestety po konfiguracji w ustawieniach TV nie odtwarza dźwięku Radio gra ładnie. Co można zaradzić?
  8. Witam mam mały problem dotyczący kina domowego marki Samsung a modelu HT-C550. Problem jest następujący, gdy podłączyłem wszystko tak jak powinno być działają mi tylko przednie głośniki a mianowicie lewy i prawy. A zato tylne czyli tylny prawy i lewy nie działają przy puszczeniu muzyki. Gdy wszedłem w ustawienia kalibracji to wszystkie syczą (dzwiek fabryczny sprawdzający czy są dobrze podlaczone) Nawet zgadza się na obrazie jak pokazuje ktory w jakim momencie jest sprawdzany. Oraz rowniez nie dziala mi środkowy glosnik czyli center. Pomimo że głośniki wszystkie są sprawne ,tylko przy puszczeniu muzyki te 3 nie działają, ale gdy zamienie gniazda (z przodu na tyl) to wtedy przednie nie działają a tylne działają. W skrócie muzyka jest puszczana z 3 wejsc a nastepne 3 nie słychać pomimo że działają przy kalibracji. Dodam kino domowe jest praktycznie nie używane stało z 9 lat jako dekoracja w pokoju. Oraz gdy wczesniej działała mi funkcja bass on/off kiedy wciskałem na pilocie teraz jakby te przyciski nie działały.
  9. Cześć, Jestem szczęśliwym posiadaczem onkyo tx-nr656 - nie drogiego, ale bardzo zadowalającego wzmacniacza kina domowego. Mniej więcej od maja mam problem z chromcastem wbudowanym we wzmacniacz: urzadzenie wyświetla informacje, że przygotowanie urządzenia może zająć kilka dni i mam cierpliwie czekać. Aplikacja Google home, która wcześniej nie miała problemu z wykrywaniem wzmacniacza, teraz nie widzi go wcale. Mam oczywiście aplikacje onkyo remote, resetowałem, upgradeowalem i downgrade owalem wzmacniacz i router, ale sytuacja pozostaje bez zmian. Wszystkie funkcje internetowe takie jak dostęp do serwera dlna, Spotify connect, tune in i tidal działają bez zarzutu. Tylko chromecast nie odpowiada. Może macie jakiś pomysł jak to naprawić? Może jakies specyficzne ustawienia routera, albo downgrade wzmacniacza do określonej wersji...
  10. Witam. Mam problem z wzmacniaczem marantz pm 5004 a dokładnie z gniazdem PHONO. Wszystko działało bez zarzutu aż do dziś. Po włączeniu gramofonu dźwięk leci tylko i wyłącznie przez prawy głośnik. Żaden dźwięk nie przedostaje się na lewy, zero, kompletna cisza. Prawdopodobnie padł lewy kanał. Sprawdzałem gramofon na złączu Aux, dźwięk leci przez 2 głośniki ale jest bardzo słaby, nie wystarczajacy. Czy ktoś wie jak to naprawić?? Dlaczego tak się stało? Czy ten wzmacniacz koliduje w jakiś sposób z Technics SL 150? Pozdrawiam.
  11. Witam, Mam problem z programem Equalizer APO. Chciałem w nim wykonać opcję swap channels (zamienić dźwięk w słuchawkach stronami). Wykonałem wszystko jak trzeba co jest widoczne na tym ss: https://gyazo.com/86...d32085d7b5f00dd Lecz nie ma żadnej reakcji, nic się nie zmieniło. Dodam że nie chce odwracać słuchawek na głowie bo używam jeszcze w nich mikrofonu, do tego odwrócone są strasznie niewygodne.. Więc zależy mi na tym, żeby to zmienić systemowo. Proszę o pomoc i z góry dziękuję .
  12. Witam, mam problem ze swoim nowo zakupionym powerbankiem. Po otwarciu pudełka zauwazylem, ze powerbank z jednej strony jest wyraźnie ciezszy. Konkretnie chodzi tu o Hama x13 o pojemnosci 13 000 mah. Czy tak ma być? Czy to normalne? Czy moze jest to wada i moge to zareklamować?
  13. Witam! Mam problem ze słuchawkami Liberate xlbt. Jesna strona gra ciszej z mniejszym basem. Po rozebraniu okazało się, że membrana ma kilka zgięć. Jakieś rady jak te membrane "wyciągnąć? Żeby wyjąć sam głośniczek musiałbym zerwać klej i papier ochronny żeby membrane wypchnąć. Da się taką membranę od zewnętrznej strony wyciągnąć jakimiś domowymi sposobami?
  14. Witam. Zakupiłam dzisiaj słuchawki Superlux HD330. Mam z nimi problem, otóż w każdym odsłuchiwanym na nich utworze, prawie cały czas słyszę trzeszczenie (taki jakby grysik). Czy dałoby się samemu rozwiązać ten problem? Nie chce mi się ich już zwracać, a kiedyś gdzieś słyszałam o tym, że chyba w tych słuchawkach da się to naprawić. Utworów odsłuchiwałam na kartach dźwiękowych - w płycie głównej w komputerze i na zewnętrznej Creative Sound Blaster, również na telefonie.
  15. Cześć, tydzień temu kupiłam jbl xtreme nowiutkiego z mediaexpert. Problem polega na tym, ze po naładowaniu na full rozładował mi się po 9h, a na jbl została jeszcze jedna kropeczka i padł ? A gdy się ładuje to na zmianę miga najpierw czwarta potem trzecia i potem piąta kropka. Pobrałam apke jbl Connect to gdy głośnik się rozładował i podłączyłam do ładowania na aplikacji pokazało mi, ze jest naładowany prawie na full?? a był przecież rozładowany. Ktoś miał podobne problemy? Pozdro
  16. Cześć wszystkim. Mam problem ze swoim nowo zakupionym sprzętem stereo. Kolumny quant 300 z amplitunerem Onkyo tx-l20d. Kolumny ze sprzętem grają super. Problem pojawia się np przy włączaniu światła w mieszkaniu bądź włączeniu czegoś do kontaktu. Kolumny w tym momencie na chwilę przygasają a następnie grają bez żadnego problemu. Czym może to być spowodowane? Z góry dzięki za odpowiedzi.
  17. Witam wszystkich to mój pierwszy post wywołany zresztą dosyć dziwnymi okolicznościami. Mam amplituner Onkyo TX-RZ820,m do tego odtwarzacz Blu Ray Yamahy i UHD Samsung Samsung UBD-M9500. Do tego dekoder NC+ 4k. W dniu dzisiejszym odpaliłem samsunga, zaczął coś mieszać, zanikał obraz i nie reagował na pilota. Wyłączyłem go, ponownie włączyłem i było to samo. Następnie okazało się, że zarówno Yamaha jak i dekoder przestały reagować na swoje piloty. NC+ czasami reaguje, ale trwa dosyć długo zanim zaskoczy, a jak zaskoczy, to zdarzają mu się błędy i włączają się rzeczy, które przy nie są przypisane do używanego klawisza. Yamaha w ogóle nie reaguje, można ją uruchomić jedynie klawiszem na odtwarzaczu. NIe mam bladego pojęcia co się dzieje. Może ktoś miał taki problem i wie co z tym zrobić? Samsung po ponownym, podłączeniu ciągle sam się włącza i nie reaguje na pilota. Masakra jakaś.
  18. Witam mój młodszy brat wrzucił mi taką małą buteleczkę do otworu z tyłu głośnika i za nic nie umiem jej z niego wyciągnąć co robić ?
  19. Witam, mam problem z głośnikiem razer leviathan mini a dokładnie z membrana pasywną. Nie wiem jak to się stało ale po prostu jest dziura na krawędzi membrany.Jezeli wie ktoś jak to skleić żeby nic nie zepsuć proszę o odpowiedz . pozdrawiam
  20. Witam! Mam problem z słuchawkami polskiej firmy snab overtone EP-101M, a mianowicie pilot przy prawej słuchawce nie działa, nie przełącza piosenke, nie pauzuje piosenek na moim iPhone 6s z systemem IOS 11.4. Pilot działa z urządzeniami Android, Windows ale tez z moim starym iPhonem 4s z systemem IOS 9. Kupiłem już druga sztukę tych słuchawek, bo poprzednia zachowywała się w ten sam sposób. Pomożecie?
  21. Witam. Mój problem polega na tym że po wymianie baterii w tym o to głośniku na 100% głośności w pewnym momencie przerywa gre lub ogólnie się wyłącza. Czym moze to być spowodowane?
  22. Siemka ostatnio kupiłem głośniki Genius 5.1 SW-HF 5.1 4500. Po podłączeniu ich do komputera wyjściem TV (dźwięk na 2 kanały) wszystko działa normalnie. Problem jest gdy mam je podłączone wyjściem DVD (dźwięk przestrzenny) głośniki działają ciszej ale centralnego to prawie w ogóle nie słychać. Jest możliwość żebym mógł to jakoś naprawić? I nie chcę zmieniać ciągle ustawień w grach dialogi max a reszta np na 50% tylko żebym na stałe miał to tak skonfigurowanie żeby głośność była taka sama na wszystkich głośnikach i żeby nie grały tak cicho.
  23. Na starcie wspomnę, że nie znam się zbytnio na Hi-Fi, dlatego tu pytam. Mam stare kino LG T250SC z oryginalnym subwooferem i głośnikami. I tu mam pytanie... Czy skoro te oryginalne głośniki i subwoofer są podłączone do odtwarzacza przy pomocy kabla głośnikowego, to mógłbym także podłączyć również inne jakiekolwiek głośniki i sub? Jeśli jest taka możliwość to tu mam następne pytanie. Zastanawiam się nad kupnem trochę mocniejszego suba i głośników. Ale też bez wielkich kosztów, gdyż kina używam rzadko, ale jednak chciałbym, aby było trochę więcej tej mocy. I tu pytanie jakie głośniki zgrały się z powyższym sprzętem. Zakres cenowy w sumie nie wiem jaki ustalić, bo nie wiem czego szukać. Także zależy mi na tym, aby był to sprzęt wymiarowo mały. Głośniki i subwoofer mogły by być także używane. Pozdrawiam.
  24. Mam chyba nietypowy problem z wieżą Yamaha MCR-755. Po podłączeniu telewizora przez HDMI z ARC zaczęły zacinać się płyty audio CD kiedy telewizor jest wyłączony (stand by). Po odłączeniu przewodu HDMI płyty działają płynnie. Kiedy wieża była podłączona przez HDMI bez obsługi ARC problem nie występował. Telewizor Sony z Androidem. Czy ktoś się z tym może spotkał?
  25. Witam czy ktoś jest w stanie podpowiedzieć ile może trwać weryfikacja przy próbie aktualizacji oprogramowania tego amplitunera przez internet? Wszedłem przez advanced setup w opcje aktualizacji wybrałem network i kliknąłem info. Amplituner wyłączył się i włączył ponownie wyświetlając komunikat network update po czym komunikat Verifying... I tak stoi już od godziny. Nic nie ruszałem żeby nie nie nabalaganic ale powoli staje się to irytujące. Nic się nie dzieje na wyświetlaczu. Amplituner podłączony kablem do internetu net działa bo przed aktualizacją odtwarzałem radio internetowe. Ktoś miał taką sytuację? Czy to normalne i trzeba te wieki czekać? Zaktualizowałem oprogramowanie poprzez USB do 1.80 lecz teraz nie ma radia internetowego ktoś ma rozwiązanie czy zrobić downgrade? Druga sprawa prosze o pomoc w sparowaniu z aplikacja na Android. Ampli podłączony kablem do tej samej sieci co tel przez wifi. Aplikacja nie widzi sprzętu dodaje ręcznie ip z amplitunera i mam obok wykrzyknik i dalej nie wykrywa
×
×
  • Utwórz nowe...