stach1500 Napisano 22 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2017 (edytowany) Wzmacniacz Yamaha a-s501 - do niego były podłączone i efekt był bardzo dobry i porównywałem je w B&W 686 S2 i tymi głośnikami od JBL'a (wszystko na tym samym wzmacniaczu) I bardziej mi w sumie chodzi o opinie o samych głośnikach (q300) Edytowano 22 października 2017 przez stach1500 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 22 października 2017 Udostępnij Napisano 22 października 2017 (edytowany) osobiście brałbym coś z miękkimi kopułkami/membranami te alumionowe/metalowe moga męczyć słuch, czasem nawet do bólu, ale to moje prywatne zdanie i nie każdy musi sie zgodzić http://noaudiophile.com/KEF_Q300/ koleś pisze że niektore dźwięki są ostre i przytacza swoje 4 letnie dziecko które zapytało czy te kształty na kopułce to ostrza żyletek , jednocześnie pisze że w tej cenie jet bardzo duży wybór kolumn z dobrą jakością ... btw coś mi się obiło i nie wiem czy te kopułki nie są tak robione że jak dzieci, zwierzęta sa w okolicy żeby miały trudniej jej popsuć Edytowano 22 października 2017 przez slawas2001 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach1500 Napisano 23 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2017 To jak mówisz że nie są zbyt dobre to napiszcie jakie głośniki można by wziąć zamiast tych KEF Q300.. Jedyne wymagania to około 2k za oba i bassreflex z przodu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voytaz Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 zobacz czy nie upchniesz takich małych podłogówek Indiana Line Tesi 560. Są teraz w świetnej cenie w q21 https://www.q21.pl/indiana-line-tesi-560-18349.html W takiej cenie ciężko o cokolwiek lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 (edytowany) Ważne aby Tobie się podobało, a że ktoś zanegował, a Ty już szukasz dalej, okay no niby dobrze, że szukasz bo można zawsze lepiej, ale kieruj się głownie słuchem. To że głośnik wysoko tonowy jest " metalowy" nie determinuje w 100% jego brzmienia, bo może być łagodny, a jedwabny ostry. Owszem poniekąd zgadzam się z slawas2001, że Kef i Yamaha as może dawać nieco męczący dźwięk, ale są regulatory tonów no i ....każdy ma inny gust. Ja zasugerowałbym bym posłuchanie do Yamahy as Dali zensor 3 to spory monitor na 17tce, (br z tyłu się nie przejmuj), według mnie będzie mieć lepszy dół o Kefa i nieco mniej ostrości w górze ( co nie znaczy mniej precyzji). Jak przedni br stanowi wciąż ważny element to może warto posłuchać Focal chorus ? Jednak łatwiej byłoby kupić w 30 m podłogowe kolumny. Edytowano 23 października 2017 przez jacek75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 Q300 nie w tej cenie. Budżet pozwala na wybór zdecydowanie czegoś lepszego. 350 są poprawione. Ale musiał byś posłuchać. Jeśli zmiescisz to faktycznie tesi 560 to fantastyczny wybór. Warto. Jeśli za duże to może chario? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach1500 Napisano 23 października 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 października 2017 tesi wyglądają fajnie też maja dobre opinie ale ja mogę mieć tylko głośniki "półkowe" ponieważ tak jak już pisałem nie ma u mnie miejsca na inne Interesuje mnie tylko nowy sprzęt i nie jestem zainteresowany kinem domowym tylko sprzętem stereo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slawas2001 Napisano 23 października 2017 Udostępnij Napisano 23 października 2017 hm.. myślałem że miękkie np jedwane kopułki są z natury bardziej lagodne, co do metalowych słyszałem już skargi /tudziez odczulem na własnch uszach przy bowersach czy klipshach, możliwe że da się dobrać do takich glośników sprzęt czy ustawienie żeby nie gryzły w uszy ale pewnie to nie jest takie proste. A może wymienione kolumny dobrze się słucha jak są tylnymi w kinie domowym np 686 s2 a nie stricte do muzyki? Chorusy jak byłem na odsłuchu wydawały sie ciekawe... co do wylotu br to czytalem sporo opinii że nawet z przednim kolumny powinno się odsuwać od ściany, tzn to jest tak że odsunięciem/dosunięciem reguluję się niskie tony tj czym bliżej ściany tym więcej.. Najlepiej weź do domu na 2 dni te które Ci wpadną w ucho z możliwoscia zwrotu jak Ci nie będą pasowały, niektóre sklepy idą na taki układ jak poprosisz, niektóre tak mają w standardzie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 października 2017 Udostępnij Napisano 24 października 2017 Każde kolumny grają źle dosuniete do ściany. To że te z bas refkexem mogą tak stać to mit wciskany przez producentów aby zachęcić do takiego produktu. Są kolumny w których bas reflex pracuje bardzo wydajnie oraz takie przy których ruch powietrza jest symboliczny. Najważniejsze to się zafocusowac na konkretne rozwiązanie gdzieś wyczytane i brnąć w to ile wlezie. Bez sprawdzenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts