Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Urzekło mnie przede wszystkim takie jakby ciepło. Od razu poczułem się jakbym siedzial w domu przy przyciemionym świetle z lampka wina w ręku :) Brakowało troche dolu ale to pewnie wina otwartej przestrzeni i utworu. Dźwięk mimo podłączenia do hk3370 był całkiem czysty ale jakby trochę mniej naturalny jak np. W cantonach gle470. Osobiście brakowało mi troszkę potezniejszego basu i czystości. Średnica była ok - choc może mogła by by żywsza ale nie wymagam cudow od kolumien za ok 3000z :) myślę ze to tez mogła być wina amplitunera. 

jedyne co mnie dość mocno przeraziło to ich wielkość... jest gdzie je postawić ale czy one beda dobrze graly w zaledwie 17m2 ?

Edytowano przez Maciej Żurek
  • Odpowiedzi 52
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

U mojego kumpla, oglądamy LM co tydzień a później gramy na PS :P, są w 16m tak na oko i grają na prawdę super.

To wina amplitunera bo akurat basu będą miały więcej niż Elac i to tego niższego mięsistego. Tylko lepszy wzmak/amplituner.

Przy ELACach możesz zyskać na czystości średnicy no i świetnej górze z JETa, dół może być delikatnie mniejszy, ale barwa będzie podobna.

Piotrek

Napisano

Decyzja podjęta. Zakupione Elaci. Sprzedawca miał jeszcze do odsłuchania Heco Aleva GT 602 i bez porównania... :)

Barwa dźwięku, średnica i wysokie tony Elaców są nie do opisania. Wydawało mi się, że mają trochę mało basu, ale po podłączeniu ich u mnie tego basu jest na tyle dużo, że powoli zaczyna mi to przeszkadzać... Nie wiem czego to jest wina, ale na odsłuchu w mniejszym pokoju miałem wrażenie, że grają bardziej przejrzyście. Podłączone były do mojego amplitunera. Ustawione są bardzo podobnie jak na odsłuchu, z tym, że jedyne kable jakie miałem to Oehlbach silverline i aż 6mm... Tam były podłączone czymś cieńszym i nie wiem czy nie melodika :) No i różnica to, że u mnie są podłączone przewodem bez bananków i zworki są z tych samych przewodów. Możliwe, że to wycofuje trochę ten przód i zniża dół ? Dodam, że jak jest podłączone do TV na zwykłym rozlatującym się kabelku 2xRCA - jack, to den dół tak nisko nie schodzi, a dzieje się tak na odtwarzaniu muzyki dobrej jakości z USB...