Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Tak, już pisałem ( post się usunął?) . Oczywiście jeśli różnica ceny 7 tysięcy między pma 2020, a pma 1510 nie stanowi dla Ciebie żadnej różnicy zostań przy Denon pma 2020.  Niemniej kupowanie  wzmacniacza za 10tys  zł jeśli źródłem muzyki jest TV i niższe klasą kolumny to jak kupowanie  sportowego wozu za 300tys do wożenia worków z ziemniakami ( sorry za dosadność).

Możesz też spróbować nowszego pma 1520 ( choć model pma 1510 też są oferowane  jako nowe) . Można tez popatrzeć na model  Denon pma 1600ne wyposażony w świetny DAC.

Napisano

Tzn nie powiedziałem ze kupuje pma 2020 tylko ze bede miał takiego w przelocie. Okej popatrze za tymi denonami, czesto mi sie przewijają a nóż któryś sie z nich trafi. Cześciej u mnie trafiają sie Nad, moze ktoryś z tej firmy mógł by Pan polecić?

Napisano
3 godziny temu, mafialoso napisał:

Wiec moj tv jest problemem. Polećcie jakiegos dobrego Dac do Tv.....

Pisałem już że TV to nie źródło muzyki dla wzmacniacza. Jest jedno ale,  DAC się przyda,  DAC przekonwertuje sygnał z TV z wyjścia optycznego na analogowe RCA do wzmacniacza...ale z gł...na bata nie zrobi. Niestety i  chyba zdajesz sobie sprawę, że nie poprawi tego co nadają  ze studia tej czy innej stacji muzycznej, czy jakiegoś YT. Nawet jeśli używasz TV (odpukać ) jako czytnika pendriva z plikami to też będzie słabo (choć lepiej niż muzyka z teledysków,  czy YT).

Napisano

Denona 2020 nawet nie podłączyłem. Teraz mam swojego rotela plus rBlink i gra duzo lepiej.... Tak zdaje sobie sprawę że jest jak jest i pewnych rzeczy nie przeskocze. Ale napewno Dac poprawi teraz co jest czyli źrodło Tv.

Miał ktoś styczność z amplitunerem rotel rsx 1057? Moze ktoś cos o nim napisać?

Pozdrawiam

Napisano

Szukasz DACa za chwilę pytasz o amplituner, masz do sprawdzenia Denona a jesteś zadowolony z obecnego Rotela.

Widać że sprzęt Audio nie jest Ci obcy:

23 godziny temu, mafialoso napisał:

A czasem przychodzi do mnie sprzęt na sprzedaż więc jak mam czas to testuje jak nie to idzie dalej.

a pytasz, przepraszam nikogo nie chce obrazić, ale na forum gdzie sporo osób nie widziało nawet tego sprzetu na oczy.

Gdzie leży problem? Bo nie łapie. Masz wszystkie narzędzia do sprawdzenia i mało tego pracowania na tym forum w roli doradcy.

Piotrek

Napisano

Ja Panu wytłumaczę. Sprzet który przychodzi do mnie idzie dalej w sprzedaż. Nie jestem aż takim maniakiem Audio ze cokolwiek przyjdzie od razu podpinam i testuje. Np taki denon to drogi sprzęt ktory kosztuje ponad 10k wiec jak nie mam potrzeby to nawet nie ruszam. Prościej bylo ppdłączyć Arcam za 400zl i sprawdzić czy faktycznie jest jakaś zmiana. Pytam o Rotela ponieważ ma do mnie taki trafić, a z racji tego ze do zestawu Dali 8008 ktory podiadam są jeszcze 3 glosniki czyli moze rownież grać jako zestaw 5.0. Rotel rsx o ktorego pytam jest amplitunerem dlatego myslalem ze ktoś miał z tym sprzętem doczynienia i może  wyrazić jakieś zdanie..