Masownik Napisano 8 listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 Witam Posiadam amplituner harman avr 70 + 2 kolumny podlogowe taga v3 i kolumna centralna tez taga v3. Gra to fajnie wystarczy mi w zupelnosci pod YT, xboxa. Jednak chciałbym nieco bassu do tego zestawu, co byscie polecili z nowych sub ale cenowo nie za drogie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZESIO1255 Napisano 8 listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 1. Magnat Monitor Supreme Sub 302A 2. Jamo J10 lub J12 Jak coś jeszcze droższego chcesz to pisz śmiało, pomogę. Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masownik Napisano 8 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 Magnat Monitor Supreme Sub 302A dobry będzie pod ten zestaw moj? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZESIO1255 Napisano 8 listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 Tak, myślę iż będzie dobrym wyborem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masownik Napisano 8 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 czytałem opinie ale że podczas grania sie wyłancza i włącza kilkakrotnie jesli nie ma w utworze bassu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZESIO1255 Napisano 8 listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 Każdy się wyłączy na trybie Auto po pewnym czasie jeśli nie ma sygnału, ale to nie dzieje się po kilku minutach tylko po dłuższym czasie. Zaś jeśli przestawisz na tryb On będzie on cały czas włączony do puki go nie wyłączysz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Masownik Napisano 8 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 hmm rozumiem bo ludzie w komentarzach pisali że włąsnie się wyłącza hmm a Magnat Sub 202A? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZESIO1255 Napisano 8 listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 Stosunkowo 202 jest nie wiele tańszy od 302 ale różnica w brzmieniu jest duża ponieważ 302 niżej schodzi i ma lepszą dynamikę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 8 listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 (edytowany) Subwoofer dobiera się też pod metraż, nie piszesz i nie wiemy, czy masz 15m, czy 40m...Kolega Grzesio1255 widać wróżbita. Budżet na zakup, też dobrze podać, jak ktoś ma doradzić napisać także, czy nowy, czy z drugiej ręki. 3 godziny temu, Masownik napisał: czytałem opinie ale że podczas grania sie wyłancza i włącza kilkakrotnie jesli nie ma w utworze bassu PS. Masownik tyle już razy pytasz, osoby zwracały uwagę na to by się przyłożyć jak chcesz mądrych odpowiedzi...a tu nic. Często też ledwo zaczynasz nowy temat, a już go za chwilę nie kontynuujesz Do języka też się chłopie przyłóż bo boli jak się czyta i patrzy. Co do słowa " wyłanczać " to łatwo zapamiętać normalną formę, gdyż w domu masz zapewne włączniki, a nie włanczniki. Edytowano 8 listopada 2017 przez jacek75 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZESIO1255 Napisano 8 listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 Nie wróżbita bo we wcześniejszych postach Masownik pisał iż pokój ma około 20m. Jak dla mnie bez sens jest kupić 202 skoro za 100zł więcej można mieć 302 który zagra o wiele wiele lepiej niż 202... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 listopada 2017 Udostępnij Napisano 8 listopada 2017 Witaj, 302a to jeden z lepszych subwoofer ów w tej kwocie. Nic lepszego dźwiękowo nie kupisz. Faktycznie ma problem z gaszeniem. Ale co fora czy posty to nikt nie potrafi doprecyzować. Więc się nad tym pochyle. Każdy sub gasi się jeśli nie ma sygnału po jakimś czasie. Magnat ma problem jednak z cichym sygnałem. Jeśli słuchasz bardzo cicho. To faktycznie gasi się zbyt często. Uwaga. Jego defekt i tak powoduje że jest numerem jeden w tej kwocie. Zawsze możesz go dać na on cały czas i problemu nie ma. Brawo ja Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didaho Napisano 18 lipca 2019 Udostępnij Napisano 18 lipca 2019 Dnia 8.11.2017 o 17:40, S4Home napisał: Witaj, 302a to jeden z lepszych subwoofer ów w tej kwocie. Nic lepszego dźwiękowo nie kupisz. Faktycznie ma problem z gaszeniem. Ale co fora czy posty to nikt nie potrafi doprecyzować. Więc się nad tym pochyle. Każdy sub gasi się jeśli nie ma sygnału po jakimś czasie. Magnat ma problem jednak z cichym sygnałem. Jeśli słuchasz bardzo cicho. To faktycznie gasi się zbyt często. Uwaga. Jego defekt i tak powoduje że jest numerem jeden w tej kwocie. Zawsze możesz go dać na on cały czas i problemu nie ma. Brawo ja Piotrek Witam serdecznie. Co prawda posiadam model 202a i byłem z niego dosyć zadowolony. Grał ze wzmacniaczem Yamaha S301 i monitorami pylon pearl monitor. Sub od początku zachowywał się dziwnie po tryba auto zbytnio nie działał, tzn działał przez jakieś 2 tyg. a później już niezależnie czy przełącznik był ustawiony na auto czy on to był sub był zawsze w trybie on, świeciła się cały czas zielona dioda niezależnie od pozycji dźwigienki, nie przeszkadzało mi to. Jednak od paru dni subwoofer przestał grać, znaczy membrana leciutko sobie drga w rytm muzyki ale basu nie daje a wcześniej szklanki się w kuchni trzęsły. Odcięcie ustawione na minimum głośność na połowę, tak było od początku i nic nie było zmieniane, jak trochę pod-głoszę to jest delikatna zmiana ale to nie to samo. Padł wzmacniacz w subie czy może jakaś banalna przyczyna? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lipca 2019 Udostępnij Napisano 19 lipca 2019 A to u ciebie było zupełnie coś innego , przypadkowego. Tu omawiany był inny aspekt. A sprawdź bezpiecznik. Co się stało ze z dnia na dzień zmienił sposób grania? Sam od siebie? Czy poglosniles? Impreza była? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didaho Napisano 19 lipca 2019 Udostępnij Napisano 19 lipca 2019 (edytowany) No właśnie nic wielkiego się nie działo, ustawienia suba nie zmieniane, na wzmacniaczu nie ustawiam głośności nigdy poza połową skali. bezpiecznik jest ok, bo zasilanie dochodzi do niego, dioda sie pali, jest cyknięcie przy włączeniu, regulacja głośności działa. Z jednych zmian to doszedł gramofon thorens td158 i ostatnimi czasy leciały tylko vinyle więc nie było jakoś potrzeby niskich tonów ale ostatnio zachciało mi się mocniejszych brzmień i niestety niskich tonów zabrakło. Sterowanie od wzmaka jest bo słychać coś delikatnie i lekko membranka drga. Ewentualnie mógłbym go podłączyć pasywnie równolegle z kolumnami ale pewnie nie ma takiej opcji. Edytowano 19 lipca 2019 przez didaho Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 lipca 2019 Udostępnij Napisano 19 lipca 2019 No to dziwne. Ostatni raz spotkałem się z sytuacją kiedy coś się stało jak nic się nie działo jak powstawał świat. A całkiem poważnie. Skąd jesteś? Możesz go do nas podrzucić abyśmy lukneli okiem? Pierwszy raz się spotykam z takim opisem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didaho Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 Dnia 19.07.2019 o 09:02, S4Home napisał: No to dziwne. Ostatni raz spotkałem się z sytuacją kiedy coś się stało jak nic się nie działo jak powstawał świat. A całkiem poważnie. Skąd jesteś? Możesz go do nas podrzucić abyśmy lukneli okiem? Pierwszy raz się spotykam z takim opisem. Dziwne, zabrałem suba do pracy i gra normalnie🤨 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 No i to jest bardziej normalne. Nic się nie stało - gra normalnie. Przyczyna zatem leży gdzieś u ciebie. Masz innych domowników? 😅 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didaho Napisano 23 lipca 2019 Udostępnij Napisano 23 lipca 2019 Tylko żonę🤣 dziwne bo wzmacniacz gra normalnie, jest możliwe, że coś się stało z wyjściem na subwoofer ze wzmacniacza? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didaho Napisano 24 lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 lipca 2019 (edytowany) 23 godziny temu, S4Home napisał: No i to jest bardziej normalne. Nic się nie stało - gra normalnie. Przyczyna zatem leży gdzieś u ciebie. Masz innych domowników? 😅 Już sprawa wyjaśniona. Padło wyjście na subwoofer we wzmacniaczu. Podłączyłem subwoofer pod inne wyjscie podpisane REC i sub odżył. Mam tylko wrażenie że całość gra teraz trochę inaczej. Tak jakby kolumny grały sobie a sub sobie, wcześniej jakoś to było razem zsynchronizowane ale może to tylko moje złudzenie? Edytowano 24 lipca 2019 przez didaho Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 lipca 2019 Tego nie wiem. Możliwe że gniazda są inne. A prawdopodobieństwo że padło wyjście we wzmaku jest jednak większe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
didaho Napisano 24 lipca 2019 Udostępnij Napisano 24 lipca 2019 2 minuty temu, S4Home napisał: Tego nie wiem. Możliwe że gniazda są inne. A prawdopodobieństwo że padło wyjście we wzmaku jest jednak większe. No padło na pewno bo nie gra Wyczytałem, że wyjśćie na suba ma filtr na 100hz więc to chyba jedyna różnica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 lipca 2019 Udostępnij Napisano 25 lipca 2019 Stąd różnica w dzwieku. To duża różnica. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts