Adam Tyrajski Napisano 6 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 6 grudnia 2017 1 godzinę temu, S4Home napisał: Oj to za blisko dla każdych kolumn. Bas reflex z przodu, z tyłu, z dołu. Membrany bierne czy obudowa zamknięta. Wszystko zagra tak sobie. Rezonanse są za blisko. Tylko panele akustyczne pomogą ! Piotrek Dziękuję za konstruktywną odpowiedź. Postaram się jakoś wykombinować żeby je odsunąć na te 8 cm. Niestety mam mały salon i jestem ograniczony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2017 Te kolumny mają BR z tyłu ? To według mnie te 8cm to nadal zbyt mało 15-20cm a jak masz z tyłu "studnie" to i 30 mże być za mało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2017 Jeśli bas reflex pracuje swobodnie wówczas odległość jest wystarczająca do jego pracy. I to 10 cm wystracza z reguły. Ale nie wystarcza jeśli chodzi o stereofonie. Panele wchodzą w grę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 6 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2017 24 minuty temu, S4Home napisał: Jeśli bas reflex pracuje swobodnie wówczas odległość jest wystarczająca do jego pracy. I to 10 cm wystracza z reguły. Ale nie wystarcza jeśli chodzi o stereofonie. Panele wchodzą w grę? Tak dokładnie jest , sam mam na co dzień kolumny z przednim BR jakieś 10-15cm od ściany , ale jak się je wyciągnie tak by te 40-50cm było to stereo jest przyjemniejsze Ot tak można sobie "polepszać" brzmienie jak jest okazja. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GleNinja Napisano 6 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2017 no nie wszyscy mogą tak latać z kolumnami po pokoju szczególnie jak się ma żony Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2017 Żony? Dwie? O rany z jedna jest problem. Dwie to już samobójstwo!. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Tyrajski Napisano 10 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2017 Dnia 6.12.2017 o 20:07, GleNinja napisał: no nie wszyscy mogą tak latać z kolumnami po pokoju szczególnie jak się ma żony dokładnie mam to samo. Panele nie wchodzą w grę. Sprawdzałem w różnych miejscach pokoju rozstawienie głośników i nie widzę zmian w jakości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts