Adam Tyrajski Napisano 6 grudnia 2017 Autor Napisano 6 grudnia 2017 1 godzinę temu, S4Home napisał: Oj to za blisko dla każdych kolumn. Bas reflex z przodu, z tyłu, z dołu. Membrany bierne czy obudowa zamknięta. Wszystko zagra tak sobie. Rezonanse są za blisko. Tylko panele akustyczne pomogą ! Piotrek Dziękuję za konstruktywną odpowiedź. Postaram się jakoś wykombinować żeby je odsunąć na te 8 cm. Niestety mam mały salon i jestem ograniczony. Odpisz, cytując
Fafniak Napisano 6 grudnia 2017 Napisano 6 grudnia 2017 Te kolumny mają BR z tyłu ? To według mnie te 8cm to nadal zbyt mało 15-20cm a jak masz z tyłu "studnie" to i 30 mże być za mało Odpisz, cytując
S4Home Napisano 6 grudnia 2017 Napisano 6 grudnia 2017 Jeśli bas reflex pracuje swobodnie wówczas odległość jest wystarczająca do jego pracy. I to 10 cm wystracza z reguły. Ale nie wystarcza jeśli chodzi o stereofonie. Panele wchodzą w grę? Odpisz, cytując
Kubakk Napisano 6 grudnia 2017 Napisano 6 grudnia 2017 24 minuty temu, S4Home napisał: Jeśli bas reflex pracuje swobodnie wówczas odległość jest wystarczająca do jego pracy. I to 10 cm wystracza z reguły. Ale nie wystarcza jeśli chodzi o stereofonie. Panele wchodzą w grę? Tak dokładnie jest , sam mam na co dzień kolumny z przednim BR jakieś 10-15cm od ściany , ale jak się je wyciągnie tak by te 40-50cm było to stereo jest przyjemniejsze Ot tak można sobie "polepszać" brzmienie jak jest okazja. Odpisz, cytując
GleNinja Napisano 6 grudnia 2017 Napisano 6 grudnia 2017 no nie wszyscy mogą tak latać z kolumnami po pokoju szczególnie jak się ma żony Odpisz, cytując
S4Home Napisano 7 grudnia 2017 Napisano 7 grudnia 2017 Żony? Dwie? O rany z jedna jest problem. Dwie to już samobójstwo!. Odpisz, cytując
Adam Tyrajski Napisano 10 grudnia 2017 Autor Napisano 10 grudnia 2017 Dnia 6.12.2017 o 20:07, GleNinja napisał: no nie wszyscy mogą tak latać z kolumnami po pokoju szczególnie jak się ma żony dokładnie mam to samo. Panele nie wchodzą w grę. Sprawdzałem w różnych miejscach pokoju rozstawienie głośników i nie widzę zmian w jakości. Odpisz, cytując
Recommended Posts