Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam planuję zakup amplitunera + kolumny. Mam pokój około 15m2. Jestem zielony w tym temacie dlatego potrzebuję pomocy.  Do amplitunera będę chciał podłączyć TV+ konsole+dekoder. 

Nie wiem,czy do mojego pokoju wziąć np. dwie kolumny z przodu tylko,czy jakiś większy sprzęt. Wrzucam rozkład mojego pokoju i doradźcie coś:

f7dbc6cfd26d56d2med.jpg

Edytowano przez zyla22
Napisano
Dnia 20.11.2017 o 12:08, S4Home napisał:

Hej

Ampli stereo i kolumny. Ale para, tylko.

Tylko jaką kwota?

Piotrek

Nie znam się na tym i nie wiem ile trzeba +/- dać za sprzęt. Przyjmijmy np. 3-4 tyś zł jest to dobra kwota,czy mało trochę?

Napisano

Wybór rozwiązania zależy od Ciebie. Jeśli możesz powiesić głośniki tylne za sofą i zależy Ci na dźwięku przestrzennym, będziesz często oglądał filmy, to wybierz zestaw kina domowego. Jeśli chcesz pozostać tylko przy dwóch kolumnach i stawiasz przede wszystkim na możliwie najwyższą jakość muzyki, pozostań przy systemie stereo.

W przypadku kina domowego spójrz proszę na zestaw Yamaha RX-V483 / Indiana Line Nota 550X Set. To uniwersalny system, który bardzo dobrze sprawdzi się tak w kinie domowym, jak i w stereo. Jeśli natomiast stawiasz na dobre stereo, system zbuduj na amplitunerze Onkyo TX-8250 w połączeniu z kolumnami Pylon Audio Pearl 25 lub Indiana Line Nota 550X.

Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą.

Napisano (edytowany)

A coś uniwersalnego jest? Bo często oglądam filmy i gram na konsoli, muzykę też czasami słucham.

Albo może wziąć lepszy amplituner i głośniki na przód,a z czasem rozbuduję ten sprzęt o dodatkowe głośniki i sub. Co Wy o tym sądzicie?

Edytowano przez zyla22