zyla22 Napisano 20 listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 listopada 2017 (edytowany) Witam planuję zakup amplitunera + kolumny. Mam pokój około 15m2. Jestem zielony w tym temacie dlatego potrzebuję pomocy. Do amplitunera będę chciał podłączyć TV+ konsole+dekoder. Nie wiem,czy do mojego pokoju wziąć np. dwie kolumny z przodu tylko,czy jakiś większy sprzęt. Wrzucam rozkład mojego pokoju i doradźcie coś: Edytowano 20 listopada 2017 przez zyla22 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 listopada 2017 Udostępnij Napisano 20 listopada 2017 Hej Ampli stereo i kolumny. Ale para, tylko. Tylko jaką kwota? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyla22 Napisano 23 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2017 Dnia 20.11.2017 o 12:08, S4Home napisał: Hej Ampli stereo i kolumny. Ale para, tylko. Tylko jaką kwota? Piotrek Nie znam się na tym i nie wiem ile trzeba +/- dać za sprzęt. Przyjmijmy np. 3-4 tyś zł jest to dobra kwota,czy mało trochę? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 23 listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 listopada 2017 Wybór rozwiązania zależy od Ciebie. Jeśli możesz powiesić głośniki tylne za sofą i zależy Ci na dźwięku przestrzennym, będziesz często oglądał filmy, to wybierz zestaw kina domowego. Jeśli chcesz pozostać tylko przy dwóch kolumnach i stawiasz przede wszystkim na możliwie najwyższą jakość muzyki, pozostań przy systemie stereo. W przypadku kina domowego spójrz proszę na zestaw Yamaha RX-V483 / Indiana Line Nota 550X Set. To uniwersalny system, który bardzo dobrze sprawdzi się tak w kinie domowym, jak i w stereo. Jeśli natomiast stawiasz na dobre stereo, system zbuduj na amplitunerze Onkyo TX-8250 w połączeniu z kolumnami Pylon Audio Pearl 25 lub Indiana Line Nota 550X. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. W przypadku pytań oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 listopada 2017 Jeśli chcesz kino to Yamaha 483 + Taga 606 SE Ale jeśli chcesz muzykę to Pioneer SXN30 + Heco MS900 lub Yamaha RN602 + Melodika BL40MKII Wszystko wypożyczamy na odsłuch do domu Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyla22 Napisano 23 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 23 listopada 2017 (edytowany) A coś uniwersalnego jest? Bo często oglądam filmy i gram na konsoli, muzykę też czasami słucham. Albo może wziąć lepszy amplituner i głośniki na przód,a z czasem rozbuduję ten sprzęt o dodatkowe głośniki i sub. Co Wy o tym sądzicie? Edytowano 24 listopada 2017 przez zyla22 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 listopada 2017 Jest pomysł ale kiedy to zrobisz? I co znaczy słucham czasem? Bo jeśli czasem to tło. To wiałbym kino bo amplitunery kina mają taką funkcję jak stereo. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts