Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, szukam zestawu 5.1 do amplitunera RX-V465 (film 60%, muzyka 40%). Mam obecnie JBL SCS 140 ale dźwięk, szczególnie dialogi w filmach czy muzyce są tak jakby "pudełkowe". Zastanawiam się nad zmianą zestawu, mam okazję kupić SCS178 i się zastanawiam, może polecić coś innego - mogę wydać 700zł za używki.  

Poniżej foto kolumn 178 i małych 140'ek

glosniki.jpg
hosting zdjęć bez rejestracji

Napisano

Miałem kiedyś dawno te monitory JBl SCS178 jako fronty w "sypialnianej mini wieży" stereo, bardzo fajny, dynamiczny dźwięk, bez wpadania w nieprzyjemne skrajności . Jak na niedrogie kinowe kolumienki tej firmy to nawet solidnie zbudowane. Jak w muzyce dały radę, całkiem miło je wspominam, to w kinie też będzie ok., a 700zł to cena bardzo atrakcyjna, nawet jakby suba nie było( a chyba jest!), tak więc poprawisz sobie .

Napisano

Sprawdzałem na innych głośnikach, jest ok. Ale te 140 grają jak jakieś komputerowe manty, co dziwne, bo to jednak JBL a dwa że subwofer w zestawie 140 jest po prostu świetny (potężny i  dynamiczny). Same w sobie fronty, a głównie środek są mocno kiepskie.