Charlie Sheen Napisano 22 listopada 2017 Udostępnij Napisano 22 listopada 2017 Witam, szukam zestawu 5.1 do amplitunera RX-V465 (film 60%, muzyka 40%). Mam obecnie JBL SCS 140 ale dźwięk, szczególnie dialogi w filmach czy muzyce są tak jakby "pudełkowe". Zastanawiam się nad zmianą zestawu, mam okazję kupić SCS178 i się zastanawiam, może polecić coś innego - mogę wydać 700zł za używki. Poniżej foto kolumn 178 i małych 140'ek hosting zdjęć bez rejestracji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek75 Napisano 22 listopada 2017 Udostępnij Napisano 22 listopada 2017 Miałem kiedyś dawno te monitory JBl SCS178 jako fronty w "sypialnianej mini wieży" stereo, bardzo fajny, dynamiczny dźwięk, bez wpadania w nieprzyjemne skrajności . Jak na niedrogie kinowe kolumienki tej firmy to nawet solidnie zbudowane. Jak w muzyce dały radę, całkiem miło je wspominam, to w kinie też będzie ok., a 700zł to cena bardzo atrakcyjna, nawet jakby suba nie było( a chyba jest!), tak więc poprawisz sobie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charlie Sheen Napisano 22 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2017 Właśnie jest cały zestaw w stanie idealnym - za 500zł. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 listopada 2017 Udostępnij Napisano 22 listopada 2017 No to całkiem udanie. To dobra cena na ten set. Chociaż dziwne co mówisz. Po nawet z mikro kolumienek dialogi są ok. Więc czy to nie wina ampli? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Charlie Sheen Napisano 22 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 22 listopada 2017 Sprawdzałem na innych głośnikach, jest ok. Ale te 140 grają jak jakieś komputerowe manty, co dziwne, bo to jednak JBL a dwa że subwofer w zestawie 140 jest po prostu świetny (potężny i dynamiczny). Same w sobie fronty, a głównie środek są mocno kiepskie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 23 listopada 2017 Udostępnij Napisano 23 listopada 2017 Ale co autentycznie manty? Przerabiane? Naprawiane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts