raiden25 Napisano 27 listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 listopada 2017 Witam, składam zestaw pod kino domowe głównie do filmów ale muzyka tez będzie oczywiście słuchana (nie jestem audiofilem). Interesuje mnie DENON AVR-X1400H oraz do tego jeden z poniższych zestawów głośnikowych: - Wilson RAPTOR 5 - Pure Acoustics NOVA 6 5.0 Pokój 25m, TV wisi na ściance szerokości 130cm dzielącej pokój od kuchni. Dodam że nie planuje na razie Subwoofera - zobaczę w przyszłości czy mi potrzebny. Z racji tego że ścianka jest nie wiele szersza niż TV, to niestety kolumny muszą stać pod TV maksymalnie po bokach (jakieś 100cm od siebie) a frontowy pod TV pewnie na stoliku lub podwieszony - stąd też dość niskie rozmiarem modele kolumn (ok 83cm wys.). Rzut pokoju tutaj: Cena i wygląd przemawia za Pure Acoustics NOVA 6 5.0 - pytanie czy to będzie dobry wybór? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 listopada 2017 Dzień dobry. Zdecydowanie brzmieniowo lepszym rozwiązaniem jest konfiguracja oparta na kolumnach Wilson Raptor. To dobry zestaw i w budżecie około 4 tys. zł. bardzo ciekawa, uniwersalna opcja. Wilson Raptor to kolumny, które zostały zbudowane na bazie bardzo docenianych Dali Zensor. Jeśli masz taką możliwość, zapraszam serdecznie do naszego salonu na odsłuchy, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza oczywiście służę pomocą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 listopada 2017 Witaj, Zdecydowanie Raptor z tych dwóch. Ale warto iść w model 7. Jeśli jednak 5ki to proponował bym konfigurację z Tagą 606SE. Pozostaje do dyspozycji i wycen. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raiden25 Napisano 27 listopada 2017 Autor Udostępnij Napisano 27 listopada 2017 25 minut temu, S4Home napisał: Zdecydowanie Raptor z tych dwóch. Ale warto iść w model 7. Jeśli jednak 5ki to proponował bym konfigurację z Tagą 606SE. Tzn tak ogranicza mnie budżet oraz wysokość kolumn - 83cm to jest max maxów Dzwięk 5.1 mi wystarczy - nie ukrywam że NOVA 6 bardziej przemawia do mnie pod względem wyglądu - zapewne kupie kolor biały pod wystrój pokoju. Rozumiem że sklepy proponują pewnie sprzęt który mają, jednak chciałbym takiej neutralnej opinii czy jak kupie NOVA 6 to się zawiodę/ nie wykorzystam potencjały DENONA, czy chodzi o coś innego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 27 listopada 2017 Udostępnij Napisano 27 listopada 2017 Naprawdę różnica brzmieniowa pomiędzy Wilson a Nova jest wyraźna. Jeśli zależy Ci na jakości, zdecyduj się na Wilson. Zresztą zapraszam serdecznie na odsłuchy do naszego salonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 listopada 2017 Udostępnij Napisano 28 listopada 2017 Ale mamy i wilsony i noce i tagi i te sprzęty dlatego nie mam interesu ci wmawiać czegoś. Mowie jak jest. Tagi są po prostu świetnie wycenione to na prawdę to dobre kolumny. Ale słuchaj ty będziesz przy tym siedział. Możesz do mnie napisać i wycenie ci co będziesz chciał Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raiden25 Napisano 14 grudnia 2017 Autor Udostępnij Napisano 14 grudnia 2017 A czy są jakieś różnice pomiędzy modelem X1300 a X1400?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts