Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Cześć, potrzebuję słuchawek dousznych do 130zł. Nie jestem zaawansowanym audiofielm, ale chciałbym słuchawki dobrze wygłuszone, z wyraźnymi dźwiękami, zwłaszcza z basem. Najlepiej jakby były z pilotem :D Słuchawki do normalnego użytkowania, nie muszą być sportowe. Na razie patrzyłem na takie modele jak: JBL T290 HARMAN, BRAINWAVZ DELTA, Xiaomi Piston V4 Hybrid Iron Dual Drivers, A-JAYS One, DENON AH-C260.

Które z nich są najgodniejsze polecenia? Dawajcie też swoje propozycje :D Z góry dzięki za pomoc

Napisano (edytowany)

Ja bym z pośród nich wybrał Xiaomi Piston V4 Hybrid Iron Dual Drivers. BRAINWAVZ DELTA są również dobre w ramach Twoich preferencji. Dziwne bo spotykałem się z opiniami o ich małej ilości basu. Te które trafiły w moje ręce oferowały go sporo i to dobrej jakości. Brał bym pod uwagę również Snab Overtone EP-101M. Więcej basu i góry od Delt. Po dobrym wygrzaniu i założeniu tipsów piankowych grają naprawdę dobrze. KZ ZS3 są może bardziej egzotyczne na naszym rynku, ale to je bym wybrał z pośród tych wszystkich słuchawek. Świetny dźwięk w tej cenie. Jest w nich sporo dobrego basu i góry i to chyba najlepiej podane z pośród nich wszystkich. Bardzo przyjemnie się ich słucha przy każdym poziomie głośności. Środek pasma jest w nich wycofany jak w każdych z pozostałych tu wymienionych. Jednak i ten zakres pasma jest tu chyba najsmaczniejszy. Inną ich zaletą jest to że jeśli się dobrze poszuka w internecie można je kupić sporo taniej niż resztę. To może budzić podejrzenia, ten producent potrafi produkować naprawdę dobre i tanie słuchawki. Zapomniałem jeszcze o drewnianych rebrandach Esmooth pod nazwą Kruger&Matz KM 108. Naprawdę niezłe w nowej wersji. Choć na żywo są znacznie mniej efektowne z wyglądu niż na zdjęciach i ich jakość wykonania nie jest perfekcyjna.

Edytowano przez MobyDick
Napisano

Słuchawki Krugera miałem kiedyś, ale jakoś szybko się rozpadły :< choć muszę powiedzieć, że grały przyzwoicie :D O Snab słyszałem pochlebne opinie jak i o Brainwavz, chyba wybiorę spośród tych dwóch par. Dziękuję za tak obszerną odpowiedź :)

Napisano

O słuchawkach Kruger&Matz są różne opinie w zależności od konkretnego modelu. Podejrzewam że są kupowane od różnych producentów. Mniej i bardziej udane. Te z elementami drewnianymi mają zwykle dobre opinie. Snab Overtone EP-101M i BRAINWAVZ DELTA poza tym że dobrze grają i są dobrze wyposażone. Nowe BRAINWAVZ DELTA wydaje mi się że mają bardziej dopracowane brzmienie w stosunku do starszych. Mam takie tylko wrażenie po opisach jak grały kiedyś. Być może część z nich była pisana na podstawie oceny gorszych egzemplarzy wyjętych wprost z pudełka. Polecam wersję z etui. Jest bardzo dobrze wykonane. O Snab Overtone EP-101M panują sprzeczne opinie. Jedni twierdza ze nowsze są gorsze , a mnie się wydaje że również ich brzmienie poprawiono przez ich lekkie utemperowanie. Sądzę że warto zaopatrzyć się również KZ ZS3. U nas to około 100 zł. W kraju z którego pochodzą można je kupić oryginalne poniżej 30 zł. Nie są tak wyposażone z pudełka. Jednak akcesorja do nich takie jak przewód do zrobienia z nich słuchawek bluetooth z aptx lub przewód ze srebrzonej miedzi koszula trochę mniej niż one same a firmowe etui to kwestia kilku złotych. W kwocie poniżej 80 zł można zamknąć wszystko razem. Piankowe tipsy w trzech rozmiarach to dodatkowe 5 zł. To tak apropos wyposażenia.

• 2 weeks later...
Napisano