kubapersona Napisano 14 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2017 Witam Dobrałem mniej więcej zestaw stereo. Będzie to Nad 356 bee dac + jeszcze nad kolumnami myślę. Muzyka na początek z kompa. Teraz właśnie pytanie czy zwyczajny laptop ma jakąś niższość nad zastosowaniem np raspberry pi3 lub czegoś pokrewnego? Szukam optymalnego cenowo i użytkowo rozwiązania aby słuchać muzykę z dysku. Może ktoś rozkminił temat lub da cenną wskazówkę. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 18 grudnia 2017 Są dwie szkoly... falenicka i Otwocka... wedlug jednej komp to zuo!!!! Według tej szkoły trzeba wyłączyć wszystkie procesy itp. Itd. Druga dopuszcza komputer jako pełnoprawne zródło plików. laptop jest o tyle „nie fajny” że potrafi zaszumieć aktywnym chłodzeniem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 19 grudnia 2017 Udostępnij Napisano 19 grudnia 2017 Nie zawracaj sobie gitary. Ten DAC od C356 jest asynchroniczny i nie przeniesie żadnych zakłóceń z laptopa. Po prostu upewnij się, że masz do niego oryginalny zasilacz i tyle oraz korzystasz z trybu bitperfect. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raspberry_92 Napisano 22 lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 lutego 2018 Ja użytkuję raspberry pi i nigdy nie przestanę zachwalać tego rozwiązania. Według mnie, jak go odpowiednio skonfigurujesz to super Ci się sprawdzi, zero szumów ani innych zakłóceń. Dodatkowo obudowy do raspberry pi są kozackie i możesz stworzyć coś, co cieszy oko, o ile to ma dla Ciebie znaczenie. Ja się jaram, bo dzięki temu zestaw stereo wygląda naprawdę świetnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts