Skocz do zawarto艣ci

Recommended Posts

Napisano

Nie znam si臋 zbyt dobrze na sprz臋cie audio tylko chce kupi膰 kolumny ze wzmacniaczem. Chcia艂bym si臋 zapyta膰 o to co jest w tytule czyli jaki wzmacniacz dobra膰 do聽Taga Harmony TAV-406 v.2

Oczywi艣cie z ch臋ci膮 rozwa偶e i przyjm臋 wasze propozycje je偶eli znacie inne/lepsze stereo (kolumny + wzmacniacz) do max 1100 z艂 ale najch臋tniej do tysi膮ca聽a jestem pewien 偶e znacie/znajdziecie聽inne rozwi膮zania inne modele.

Moje wymagania wzgl臋dem stereo to:

-kolumny musz膮 mie膰 bardzo dobry bass (w tej cenie)

-zestaw 2 kolumn najlepiej pod艂ogowych ( ewentualnie podstawkowe, ale min. 7" )

-i przede wszystkim nie przekroczy膰 bud偶etu zawartego powy偶ej

Wiem, 偶e wi臋kszo艣膰 powie mi, 偶e dobry wzmacniacz to min 700, 800... z艂, ale nie jestem wielkim audiofilem i wystarczy, 偶e kolumny z nim b臋d膮 dobrze wsp贸艂gra艂y i nie musi robi膰 nie wiem jak dobrej przestrzennej sceny a i tak najprawdopodobniej b臋dzie to wzmacniacz przej艣ciowy i w przysz艂o艣ci b臋d臋 mia艂 lepszy.

Bardzo oczekuje waszych odp. i porad.

Napisano (edytowany)

@rapster15 czy sprz臋t ma by膰 nowy , czy mo偶e by膰 u偶ywany? W tej kwocie namawia艂bym jednak na u偶ywany gdy偶 co by nie by艂o kupisz lepszej klasy, a co za tym idzie lepiej graj膮cy zestaw. Poda艂e艣 za ma艂o imformacji .... Jaki metra偶 pomieszczenia? Jakiej muzyki s艂uchasz, co b臋dzie 藕r贸d艂em? Jaki d藕wi臋k lubisz , suchy, jasny , konturowy, twardy czy ciep艂y , wype艂niony, soczysty, wyrafinowany ?

4 godziny temu, Daniel Daniel napisa艂:

byle jaki wzmacniacz bo te kolumny s膮 byle jakie,za wiele z nich nie wyci艣niesz

@Daniel Daniel nie wiem czy zauwa偶y艂e艣 , ale tutaj jest forum audio, kt贸re ma na celu niesienie pomocy, doradzanie innym w dziedzinie audio. Je偶eli nie masz nic ciekawego do napisania, to lepiej nie pisz nic, bo takie wpisy jak ten totalnie nic nie wnosz膮, a wr臋cz obni偶aj膮 poziom tego forum.

Edytowano przez mordor12
Napisano

Ch臋tnie kupi艂bym u偶ywany, lepszy sprz臋t, ale nie b臋d臋 umia艂 oceni膰 w jakim stopniu on jest u偶ywany i czy to ma wielki wp艂yw na jako艣膰 tego sprz臋tu poprostu to dla mnie jest niewiadoma. Jednak jakby艣 mi聽 poleci艂 jaki艣 dobry zaufany serwis z u偶ywkami ch臋tnie bym poszuka艂 ( podobaj膮 mi si臋 taga harmony 606 i bardzo chcia艂bym je mie膰 tylko, 偶e s膮 dro偶esze a u偶ywane pasowa艂yby mi cenowo ). Co do muzyki to s艂ucham: trapu, hausa oraz rapu (przede wszystkim trap). Preferuje ocieplony, soczysty d藕wi臋k, w kt贸rym g贸ra nie b臋dzie ,,ku艂a w uszy". A kolumny b臋d膮 pod艂膮czone do komputera wi臋c bassowy d藕wi臋k przyda si臋 r贸wnie偶 do gier, w kt贸rych jest du偶o wybuch贸w.

Napisano

Przyznam, 偶e nie chcia艂em o tym m贸wi膰 poniewa偶 jest ma艂y - 19m2, ale wole kolumny z du偶ym bassem, aczkolwiek s膮 takie kolumny podstawkowe czyli idiana line dj308 i dj310 tylko bym je musia艂 u偶ywane kupi膰 bo s膮 dro偶sze. A jak tam moje poprzednie pytania???