Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Nie znam się zbyt dobrze na sprzęcie audio tylko chce kupić kolumny ze wzmacniaczem. Chciałbym się zapytać o to co jest w tytule czyli jaki wzmacniacz dobrać do Taga Harmony TAV-406 v.2

Oczywiście z chęcią rozważe i przyjmę wasze propozycje jeżeli znacie inne/lepsze stereo (kolumny + wzmacniacz) do max 1100 zł ale najchętniej do tysiąca a jestem pewien że znacie/znajdziecie inne rozwiązania inne modele.

Moje wymagania względem stereo to:

-kolumny muszą mieć bardzo dobry bass (w tej cenie)

-zestaw 2 kolumn najlepiej podłogowych ( ewentualnie podstawkowe, ale min. 7" )

-i przede wszystkim nie przekroczyć budżetu zawartego powyżej

Wiem, że większość powie mi, że dobry wzmacniacz to min 700, 800... zł, ale nie jestem wielkim audiofilem i wystarczy, że kolumny z nim będą dobrze współgrały i nie musi robić nie wiem jak dobrej przestrzennej sceny a i tak najprawdopodobniej będzie to wzmacniacz przejściowy i w przyszłości będę miał lepszy.

Bardzo oczekuje waszych odp. i porad.

Napisano (edytowany)

@rapster15 czy sprzęt ma być nowy , czy może być używany? W tej kwocie namawiałbym jednak na używany gdyż co by nie było kupisz lepszej klasy, a co za tym idzie lepiej grający zestaw. Podałeś za mało imformacji .... Jaki metraż pomieszczenia? Jakiej muzyki słuchasz, co będzie źródłem? Jaki dźwięk lubisz , suchy, jasny , konturowy, twardy czy ciepły , wypełniony, soczysty, wyrafinowany ?

4 godziny temu, Daniel Daniel napisał:

byle jaki wzmacniacz bo te kolumny są byle jakie,za wiele z nich nie wyciśniesz

@Daniel Daniel nie wiem czy zauważyłeś , ale tutaj jest forum audio, które ma na celu niesienie pomocy, doradzanie innym w dziedzinie audio. Jeżeli nie masz nic ciekawego do napisania, to lepiej nie pisz nic, bo takie wpisy jak ten totalnie nic nie wnoszą, a wręcz obniżają poziom tego forum.

Edytowano przez mordor12
Napisano

Chętnie kupiłbym używany, lepszy sprzęt, ale nie będę umiał ocenić w jakim stopniu on jest używany i czy to ma wielki wpływ na jakość tego sprzętu poprostu to dla mnie jest niewiadoma. Jednak jakbyś mi  polecił jakiś dobry zaufany serwis z używkami chętnie bym poszukał ( podobają mi się taga harmony 606 i bardzo chciałbym je mieć tylko, że są drożesze a używane pasowałyby mi cenowo ). Co do muzyki to słucham: trapu, hausa oraz rapu (przede wszystkim trap). Preferuje ocieplony, soczysty dźwięk, w którym góra nie będzie ,,kuła w uszy". A kolumny będą podłączone do komputera więc bassowy dźwięk przyda się również do gier, w których jest dużo wybuchów.

Napisano

Przyznam, że nie chciałem o tym mówić ponieważ jest mały - 19m2, ale wole kolumny z dużym bassem, aczkolwiek są takie kolumny podstawkowe czyli idiana line dj308 i dj310 tylko bym je musiał używane kupić bo są droższe. A jak tam moje poprzednie pytania???