Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam. 
Mam możliwość zakupu kolumn podstawkowych Klipsch RB-61 II Reference Series lub Klipsch PR-160 naprawdę w okazyjnej cenie. Stąd też moje pytanie czy różnią się jakoś specjalnie miedzy sobą, bo parametry, wielkości są takie same. Chciałbym je podpiąć do wzmacniacza Yamaha AX-590 współpracującego z gramofonem Audio Technica 120 i Yamaha CDX-593 PRO-BIT.
Słucham różnej muzyki. Pokój o wymiarach 3,5 x 7,0 m otwarty na jadalnię, kuchnię i pp.

Napisano (edytowany)

Różnią się dźwiękiem. Rp 160 to zdecydowanie lepszy model, gra mniej krzykliwie, bardziej spójnie, choć to dalej wykonturowane dosyć syntetyczne brzmienie. Popieram to co napisał @Q21 z Yamahą to nie jest dobre połączenie no chyba , że lubisz dźwięk suchy, jaskrawy. Klipsche z reguły łączy się ze wzmacniaczami cieplejszymi, gęstymi , dobrze wypełnionymi.

Dobrze byłoby gdybyś jedna zamieścił rysunek pokoju. Napisz coś o dźwięku jaki preferujesz, aby wtopy nie było. Wcześniej miałeś jakieś kolumny z tą Yamahą?

Edytowano przez mordor12
Napisano

A jakie podstawki proponujecie do tego wzmacniacza?? tylko żeby cena mnie nie zabiła. Może B&W DM 602 s2 lub B&W DM 601 s3

No, OK, kupiłem monitory Polk Audio RTi A3 nówki za smieszne pieniądze ;-) pozdrawiam