kermiter Napisano 5 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 5 stycznia 2018 siemanko, Przymierzam sie do zakupu słuchawek do lampy. Słucham głównie z winyli, rock (Bonamassa, U2, etc), trochę elektroniki. Budżet no nie wiem ~700zł, używki wchodzą w grę. Preferuje ciepły dźwięk ( no w końcu lampa:) ) góry sporo ale tak żeby nie męczyła, (głośniki mam klipsch plus przewody chord clearway, wkładka AT 440mlb, przedwzmacniacz vincent pho-8). dzięki! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2018 Proszę mi wybaczyć, ale słuchanie czarnych płyt na słuchawkach w których jest sporo góry uważam za rodzaj masochizmu. Będzie w nich słychać dużo szumów i trzasków. Znacznie bardziej niż słuchając muzyki z użyciem kolumn. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermiter Napisano 6 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 6 stycznia 2018 ok pewnie masz racje, od tego jest forum aby sie czegoś dowiedzieć zatem co proponujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 6 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2018 (edytowany) To może z nowych Beyerdynamic Custom One Pro Plus ? Lub BEYERDYNAMIC DT770 PRO Edytowano 6 stycznia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 6 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 6 stycznia 2018 6 minut temu, MobyDick napisał: To może z nowych Beyerdynamic Custom One Pro Plus ? Lub BEYERDYNAMIC DT770 PRO Przecież DT770 grają skrajami tym bardziej w nich na górze pasma będzie słychać trzaski z winyla itp. Na rynku wtórnym można do 700zl znaleźć Senki HD600, a tym bardziej DT880, które grają równiej niż DT770, czy DT990pro. Gdyby podnieść budżet do 1tys można trafić okazję na Hifimany HE400i jest to ma bdb granie bez wodotryskow na ekranach, grają naprawdę równo rozdzielcze i nie mecząco. HD600 grają ciepłym gęstszym i nasyconym brzmieniem, ale też bardzo rozdzielczo tylko troche blizej głowy niz HE400i. P.S. A ta lampa to wzmacniacz słuchawkowy, czy głośnikowy z dziurką na słuchawki? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 Właśnie takiej opinii tu było trzeba. Właściwie to już ustaliliśmy że kermiter ma naturę masochisty i che się katować szumami i trzaskami . Czasem odnoszę wrażenie ze jak nic nie napiszę to już nikt nic ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kermiter Napisano 7 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 hehe właśnie raczej chciał bym trzasków uniknąć Patrzyłem na HD600, cenowo spoko, używki w fajnej cenie można dorwać, widziałem też HE400i za około 1k zł, pytanie co z tych dwóch ... wiadomo, że dźwięk to juz preferencje indywidualne ... Co do wzmacniacza jest to wzmacniacz głośnikowy z wyjściem na słuchawki. dzięki za pomoc! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 7 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 7 stycznia 2018 (edytowany) HD 600 koniecznie najpierw posłuchaj bo szczególnie zakres niskich częstotliwości jest tu nie dla każdego ... A słuchawki pod winyle to jednak trzeba szukać o dość ciemnym brzmieniu i niezbyt rozdzielcze jeśli już. Bo dla mnie to była zawsze sprawa nie do przyjęcia jeśli chodzi o szumy i trzaski. Winyli lepiej słuchać z głośników. Edytowano 7 stycznia 2018 przez MobyDick Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi Szczecin Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2018 A ja proponuję sprawdzić dwa modele Audio-Technica o przeciwnej sobie charakterystyce. Detaliczne, niesamowicie przestrzenne AD500X, i miękkie, bardziej dociążone, intymniejsze A550Z. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts