Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam.

Potrzebuje kupić około 15-20m kabla miedzianego do kolumn. Chce kupic 4mm, duzo nie rozni sie cena od 2,5 a jak juz mam kupowac to na przyszlosc. Tylko pytanie czy te o to kable to nie jest typowa "podpucha" że dźwięk będzie taki jakbym kupił 1mm dobrej jakości?

Chodzi mi o te aukcje: http://allegro.pl/kabel-glosnikowy-polski-czysta-miedz-cu-2x4-mm-i6029590681.html?fromVariant=6032461840

Napisano

Kupowałem od tego użytkownika już wiele kabli , 100% miedziaki , dobra jakość - fronty mam na 2x2,5mm od niego - kiedyś jak nie będę mieć na co wydawać $$$ to pewnie kupię jakieś "lepsze" może z domieszką srebra by zobaczyć czy jest różnica ;)

• 4 weeks later...
Napisano (edytowany)

dlatego kupuje się kable polskich producentów, którzy trzymają normy np. TFKable, a ich ceny nie mają narzutu audiofilskiego.
Można się śmiać, ale nawet w Castoramie czy Leroy są polskie kable głośnikowe z miedzi OFC 2.5mm2 lub 4mm2 w śmiesznych cenach w porównaniu do audiofilskich produktów.

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano

Brać czy nie brać?... o to jest pytanie. O tym przewodzie wiemy tylko tyle, że jest 100%....z polskiej miedzi, a dalej czytając, dla bardziej wymagających klientów do mocniejszych zestawów polecamy miedź 100% OFC....

Bądź bardziej wymagający, kup BEZTLENOWĄ.