Oxywie Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2018 (edytowany) Cześć. Proszę o podpowiedź w zakresie ustawienia impedancji w TX-8150. Kolumny Magnat 677 z opisem na tabliczce 4-8Ohm, a w instrukcji amplitunera: "Jeśli któryś z podłączonych głośników ma impedancję 4 Om lub większą lecz mniejszą niż 6 Om, lub gdy podłączyłeś różne zestawy głośników lewych i prawych do terminali Speakers A/B, ustaw impedancję na 4 Om". Do tej pory gra z ustawieniem domyślnym amplitunera 6 Om. Czy przestawienie w tym zestawie wartości na 4 Om jest bezpieczne ? Jeśli tak, czy spowoduje jakieś "namacalne" czy "usłyszalne" zmiany ? Dzięki i pozdrawiam. Edytowano 10 stycznia 2018 przez Oxywie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 10 stycznia 2018 Tak, przestaw na 4 omy. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oxywie Napisano 11 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 11 stycznia 2018 (edytowany) Przestawiłem. Z moich obserwacji wynika, że kolumny grają "potężniej" czy też "głośniej na tym samym poziomie głośności, a amplituner jest ciepły, a nie gorący po długim głośnym słuchaniu muzyki. Przejrzałem instrukcję obsługi i w danych technicznych sekcji wzmacniacza jest tak: Moc dynamiczna 190 W - 3 Om 170 W - 4 Om 110 W - 8 Om ....a i jeszcze nie "pyka" co jakiś czas jak wcześniej. Pzdr. Edytowano 11 stycznia 2018 przez Oxywie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 13 stycznia 2018 Nie pyka, bo jest chłodniejszy. Pykanie jest błędnie zaprojektowanym układem zasilająco-chłodzacym. Jeśli to wyeliminowałem, to super Moc, którą znalazłeś w instrukcji, nie zmieniasz impedancja. W zależności od tego ile omowa jest dana konstrukcja kolumn, tyle dostaniesz mocy z amplitunera. Tak czy siak dobrze, że jest lepiej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Daniel Napisano 18 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 Kolego Oxywie,zrobilem tak jak Ci tu pisali,tez wziąłem na speaker A/B i zmieniłem na 4omy we wzmacniaczu,powiedz mi jak w tym onkyo wlaczyles pure audio?bo mi pokazuje się not avaivable i jak zrobić by z telewizora szedł dźwięk na wzmacniacz?wiesz może ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grabbo Napisano 18 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 Dźwięk z tv poprzez kabel optyczny do Onkyo z tyłu ma wejście tv optyczne. U mnie pure audio normalnie się włącza i nie wyskakuje żaden komunikat, może masz jakąś wadę. Myślę że powinieneś zgłosić się do serwisu z Onkyo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Oxywie Napisano 18 stycznia 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 W moim TX-8150 również PA włącza się bez problemu, a dźwięk mam z dekodera poprzez 2\RCA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Daniel Daniel Napisano 18 stycznia 2018 Udostępnij Napisano 18 stycznia 2018 (edytowany) Kurde no nowy sprzęt przy mnie otwierany i zepsuty by był no kurcze teraz się zmartwilem no :-( zadzwonie do serwisu onkyo i zapytam Dobra już mam to dziadostwo,trzeba było trzymać przycisk zone 2 i przycisk wyłączania przez 5sekund i wylaczylo się i działa pure,jest inny dźwięk bardziej przejrzysty,jutro przeslucham bardziej i jak tam kolego Oxywie,zadowolony jesteś z tego połączenia A/B i 4omy? Widzisz różnicę?bo ja nie za bardzo jakoś Edytowano 19 stycznia 2018 przez RoRo Korzystaj z funkcji EDYTUJ by uzupełnić swój post - zamiast pisać swoje posty jeden po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts