MJroli Napisano 6 lutego 2018 Napisano 6 lutego 2018 Witam Chciałbym kupić swoje pierwsze kino domowe do 5 tyś maksymalnie. Główne przeznaczenie 40% konsola (ps 4) , 40% filmy , 20 % muzyka. Przeglądałem trochę poprzednie tematy i póki co byłem na jednym odsłuchu. Zestaw ONKYO TX-NR555 plus JAMO S807 HCS + S808 SUB (akurat był do 5 tys). Wszystko było w porządku dźwięk był czysty, przyjemny, spełniał moje oczekiwania. Póki co nie mam innego porównania stąd moje pytania. Czy taki amplituner wystarczy do kina domowego 5.1 ? Więcej razy na forum polecany był amplituner ONKYO TX-NR676E z tego co czytałem jest nowszy i można rozbudować kino do 7.1 ale tego akurat nie potrzebuje 5.1 w zupełności wystarczy. Może polecicie jakieś inne zestawy dla nowicjusza w tym przedziale cenowym które warto przetestować? Będzie to moje pierwsze kino domowe więc warto było by przetestować też inne głośniki. Z góry dziękuje za każda odpowiedź Pozdrawiam Odpisz, cytując
S4Home Napisano 7 lutego 2018 Napisano 7 lutego 2018 W tej cenie zdecydowanie lepiej iść w onkyo 676 + taga 606v3 lub quadral quintas 6650 oraz sub klipsch r12sw. Te fronty jamo muszą być wsparte wyjątkowo dobrym subem na pewno nie od kompletu. Mamy to u siebie wpadnij na odsłuch albo wyślemy sprzęt do ciebie. Piotrek Odpisz, cytując
Q21 Napisano 7 lutego 2018 Napisano 7 lutego 2018 Dzień dobry. Jeśli system będzie wykorzystywany przede wszystkim do kina domowego, zdecydowanie polecam konfigurację Onkyo TX-NR676 z kolumnami Jamo S807 HCS. Model TX-NR676 jest lepszy brzmieniowo od poprzednia TX-NR555, są także duże różnice w wyposażeniu. Przede wszystkim do „676” możesz w przyszłości dokupić głośniki do rozbudowy Dolby Atmos np. Jamo S 8 ATM. Na koniec pozostawiłem subwoofer. Jamo SUB 810 SUB to dobry sub, natomiast jeśli lubisz mocny, nisko schodzący bas, spójrz proszę na Klipsch R-10SW. Jako alternatywa spójrz na zestaw Yamaha RX-V483 z Polk Audio T531 także z subwooferem Klipsch R-10SW. Przyjrzyj się proszę moim propozycjom, w przypadku pytań oraz specjalnej oferty cenowej dla forumowicza, oczywiście służę pomocą. Zapraszam jednak serdecznie do naszego salonu na odsłuchy. Poza wyżej wymienionymi propozycjami, w naszym salonie masz do dyspozycji dziesiątki urządzeń i kolumn, które w komfortowych warunkach możesz odsłuchać i porównać. Odpisz, cytując
Recommended Posts