Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

WitaM

czy do b&w 603 lepiej będzie pasował wzmacniacz denon pma 1510ae czy może marantz pm8005? A może lepszy będzie AA ix70?.

nie wiem czy moczowo te wzmacniacze będą pdpowiednie do tych kolumn .

Kupuje w tzw ciemno wiec ryzyko jest ale może coś podpowiecie w temacie .

Napisano

Nie kupuj wzmacniacza w ciemno, wybór zależy od Twoich indywidualnych preferencji. Zapraszam albo do naszego salonu, albo do innego, umów się na odsłuchy i po prostu porównaj poszczególne rozwiązania.

Wybór wzmacniacza zależy także od gatunków muzycznych najczęściej przez Ciebie odsłuchiwanych, preferencji brzmieniowych, ja z podanych przez Cienie urządzeń wybrałbym AA, natomiast z moje strony dołożył na pewno hybrydę lampową Vincent SV-500 jako świetne połączenie szybkości i dynamiki tranzystorowej końcówki mocy z plastycznością, wypełnieniem, ciepłem lamp w przedwzmacniaczu. Przy trochę wyższym budżecie świetny wzmacniacz Musical Fidelity M3si.

Napisano

Rozumiem że kupujesz sprzęt używany?

Jeśli masz tylko te 3 modele do dyspozycji to weź PM8005.

A jeśli chcesz naszych porad to ja bym także szedł w hybryde np Magnat MA600, MA1000, MR780 czy czystą lampkę Cayin MT35s.

Piotrek

Napisano

Lampa Ok ale to już znacznie przekracza mój budżet . Magnat kojarzy mi się z muzyka raczej niskiej jakości ale to tyko moje wyobrażenie . 

Na znanym portalu aukcyjnym jest sporo wzmacniaczy lampowych znacznie tańszych ale nie wiem co są warte .

jesli chodzi o hybrydy to już mi tu proponowano vincenta którego mogę zakupić używanego w znacznie nizszwj cenie choć prownywalbej z tym magnatem? a co nowy to nowy .

Napisano
23 godziny temu, Daniel Daniel napisał:

Widziałem tego magnata mr 780 jak to gra S4powiedz?

Jak typowa Hybryda. Ciepło, ale mocnie. Z dobrą podstawą basową. Pięknym środkiem i detaliczną ale delikatną górą. Taki Vincent tylko tańszy.

22 godziny temu, Darek73 napisał:

Magnat kojarzy mi się z muzyka raczej niskiej jakości ale to tyko moje wyobrażenie . 

Tak bo jak była era Media MArktów to było tam masę ich produktów do CARówki i niskie modele kolumn. Ale firma robi insty Hi End w niskiej cenie.

Modele Quantum Signature, Quantum 1009s czy nowe 1109. To kolumny firm audiofilskich, żeby tak grały muszą kosztować razy 2 :)