Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

jestem po odsłuchu polków s55 z ampli yamahy r-n803d, bardzo przypadło mi do słuchu to zestawienie. Zastanawiam się tylko czy wziąć s55 czy dołożyć do s60. Mój salon to klasyczne 20m2 w prostokącie(mniej więcej 4x5m) czy s55 będą wystarczające do takiego metrażu? Bo rozumiem że s60 manierą brzmienia będą bliźniacze do s55? 

Napisano

Cześć,

teoretycznie do Twojego salonu wystarczą Polk Audio S55, w 20m2 sprawdzą się idealnie, chociaż jeśli lubisz więcej basu, który jest wyeksponowany i wysuwa się na pierwszy plan, uderzaj w model S60. To zestaw, który pomimo większych gabarytów zagra prawidłowo nawet w 20m2.

Napisano (edytowany)

1 godzinę temu, S4Home napisał:

Zdecydowanie S55.

W przypadku S60 mógłbyś odczuć nadmiar basu i przyćmiło by to resztę pasma, głównie środek.

Pisz o ceny.

Piotrek

Dziękuje za porady, lubię zrównoważony dźwięk z lekko podkręconą górą, chyba rzeczywiście s60 są za duże do mojego salonu

Tak z ciekawości, czy możecie polecić jeszcze jakieś inne rozwiązanie, z głośnikami z podobnego pułapu brzmieniowego i cenowego co te polk audio s55, czyli <4000

Edytowano przez Marcin Schmottermeyer
  • 1 month later...
Napisano
8 minut temu, przemko wozny napisał:

Ja mam pytanie jaki wzmacniacz stereo do polk audio s60 ??

Co myślicie o nad c352 ??

NAD będzie ok, chociaż takie połączenie wyraźnie wyeksponuje skraje pasma, może być trochę za ostro i sucho. Myślę, że lepiej byłoby poszukać bardziej ciepły, gesty, dociążony wzmacniacz.

Napisano

Jaki polecasz?? Intereseuje mnie coś z rynku wtórnego ?? 

Mam do wuboru Coś z Nad , rotel moze ra980 , cambridge audio azur 640 ??

12 minut temu, Q21 napisał:

NAD będzie ok, chociaż takie połączenie wyraźnie wyeksponuje skraje pasma, może być trochę za ostro i sucho. Myślę, że lepiej byłoby poszukać bardziej ciepły, gesty, dociążony wzmacniacz.

Jaki polecasz?? Intereseuje mnie coś z rynku wtórnego ?? 

Mam do wuboru Coś z Nad , rotel moze ra980 , cambridge audio azur 640 ??

Napisano
1 minutę temu, Q21 napisał:

Z podanych przez Ciebie to już ten NAD jest najlepszy, ale poszukałbym coś może z oferty Roksan, Musical Fidelity, Atoll, Advance Acoustics.

Dzięki za odpowiedz, mysle ze spróbuje z tym Nad, mam go za dobrą cene ;p

Jak nie będę zadowolony poszukam coś z Roksan Caspian