Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Pioneer i Onkyo to w tym momencie bardzo podobne urządzenia także pod względem brzmienia. Z podanych przez Ciebie wybierałbym pomiędzy Pioneer SC-LX502 a Onkyo TX-RZ820. Wybór to kwestia bardziej Twojego przywiązania do jednej z marek. Model SC-LX302 to tańsze i gorsze urządzenie.

Napisano (edytowany)

W końcu wybrałem była walka między DENON X3400H I ONKYO RZ820 i DENON  wygrał(mam nadzieje że słusznie) aplituner z głowy zostaje kwestia kolumn cały zestaw jak na razie mam trochę ponad 5tys.

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano

Niestety nastąpił pewien fake ze strony Pioneera.

LX302 to nie żadnen LX tylko VSX 1131 w ładnej obudowie z dopiskiem Hi-End :(

Model 502 to odpowiednik 820.

Z kolei X3400 ma super rozbudowaną kalibarację ale gra jak X2400 czyli gorzej od RZ820.

Ale już go masz :P

Co do kolumn w tej cenie do Denona to polecam Magnat Quantum 727 set. lub Tannoy 7.4 ale wsparty subem Klipscha.

Piotrek

Napisano

W kwestii kolumn podaj proszę więcej informacji:

1. Jaka jest wielkość pomieszczenia odsłuchowego,

2. Czy w podanym budżecie budujemy system 5.1, czy na początek 5.0 i w przyszłości dokupimy subwoofer

3. Jakie będzie wykorzystanie systemu - czy tylko kino domowe, czy także muzyka, koncerty. Jeśli muzyka, to proszę o więcej szczegółów, jakie zazwyczaj gatunki muzyczne są odsłuchiwane, jakie preferuje Pan brzmienie,

4. Czy są wymagania w kwestii kolorystyki, budowy kolumn

Czekam na szczegóły.

Napisano (edytowany)

Witam pomieszczenie nie duże 15m budujemy system 5,1 subwoofer jak sugerujesz troszkę póżniej głownie kino domowe 80% reszta muza jak na razie 5-6tys.przeznaczam

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano

Jeśli lubisz mocny, szybki, analityczny i trochę efekciarski dźwięk, warto spojrzeć na kolumny Klipsch serii Reference Premiere. Jeśli docelowo pomieszczenie zostaje, to system zbudowałbym na bazie RP-250F / RP-150M / RP-250C. Jeśli natomiast szukasz bardziej pełny, dociążony dźwięk, myślę że lepiej sprawdzi się np. system Monitor Audio Bronze 6 Set 5.0, ewentualnie set na Focal Chorus 716 / 706 / CC700. Warto także spojrzeć na polski system Pylon Audio Sapphire 25 w pakiecie 5.0.