Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam

Chcialbym kupic pierwsze stereo ale jestem komplenie zielony jesli chodzi o sprzet. Pokój 10m2. Budzet 4000pln. Głosniki tylko podstawkowe. Muzyka Tekno i Rock. Podoba mi sie Yamaha R-N602. Kolumny stx mx-140, dali zensor 3, tesi 262.  Co polecacie?

Napisano
20 godzin temu, Elizjum7919. napisał:

Do elektronicznej magnat quantum 723,753.A jaki dźwięk lubisz?

Nie bardzo rozumiem pytania.

19 godzin temu, Greatweasel napisał:

Potwierdzam, ja mam quantum 727 i w elektronice świetnie się sprawdzają. U mnie to gra z yamaha rn 803d, warto dołożyć i właśnie ten model wziąć. 

Wziac 803 d czy kolumny?

Napisano

Bierz tańszy wzmak/ampli i lepsze kolumny ,gdyż to one w głównej mierze odpowiadają za brzmienie ;)  rn 602 lub tx 8250 + w/w focal chorusy 706 powinny dać radę , ale najlepiej udaj się posłuchać te 2 ampli z ~3 kpl. podstawek tutaj wymienianych.

Sklepy robią rabaty tak więc spokojnie licz na 15-20% od max ceny

Napisano

Witaj,

W twoim budżecie i repertuarze są dwie opcje:

Yamaha RN 803 + elac b6. Granie gęste mocne , z dużym soczystym basem. 

Yamaha rn602 + magnat quantum 753. Demon przekazu. Czystość stereofonia. Klarowność i dokładność.

Także słucham elektroniki i oba zestawy mogły by dla mnie być ok. Pierwszy jest spokojniejszy, mocniejszy na basie. Drugi dokładniejszy z twardszym kontrolowanym basem.

Oba systemy możesz u mnie wypożyczyć.

Piotrek