AS1977 Napisano 18 lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 lutego 2018 Cześć szukam w miarę prostego zestawu lub miniwieży. Wymagania: radio internetowe, dvd, nieduże kolumny (2) Budzet 2000 Myślałem nad Yamahą PianoCraft - ale nie ma DVD. Niestety cała sprawa to taki kompromis - nie mogę wrzucić do salonu dużych kolumn, w mojej lokalizaji cienko z odbiorem FM - stąd radio internetowe. Dzięki ADAM Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 18 lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 lutego 2018 Pioneer XC-HM86D + Monitor Audio MR2 2600zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AS1977 Napisano 18 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2018 ok, dzięki za propozycję - doprzemyślenia, ale wolałbym mieć DVD (mam sporą kolekcję płyt) i czy nie lepiej oddzielnie amplituner i dvd? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 18 lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 lutego 2018 Lub Pioneer X-HM76 za 1999zł a za 100zł kup odtwarzacz dvd.Ampli sieciowy i dvd do tego kolumny i wychodzi ponad 3tysie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AS1977 Napisano 18 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2018 a coś takiego https://www.q21.pl/pioneer-sx-n30ae-monitor-audio-mr2.html https://www.q21.pl/yamaha-r-n402d-monitor-audio-mr2.html do tego faktycznie dokupuję DVD i już nieco lepiej odbieram Yamahę ze względu na brzmienie i jednak FM - coś tam mi odbiera właśnie sprzedałem swój zestaw Onkyo z kolumnami KLIPSCHA - niestety po zmianach w salonie wielkośc kolumn nie do zaakceptowania przez moją drugą połowę do tego przy zmianie zalezy mi na radiu internetowym Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 18 lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 lutego 2018 (edytowany) Jakie Onkyo i klipsh?Jak podobał się tobie twój stary system to idź w Pioneera.Bo to podobne granie do Onkyo.A jakiego gatunku muzycznego słuchasz? Edytowano 18 lutego 2018 przez Elizjum7919. błąd Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AS1977 Napisano 18 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2018 ONKYO TX-SR605 - modelu Klipscha nie pamietam, ale był to raczej podstawowy zestaw - kupowałem 9 lat temu ale faktycznie sam dzwięk bardzo mi odpowiadał - szczególnie przy głośnym słuchaniu tak wyszło, że musiałem zmienić natomiast zawsze podobało mi się brzmienie Yamahy PianoCraft - zawsze byłem zdziwiony, że takie maleństwo tak dobrze gra to jeszcze zapytam - czy jesteś w stanie (w sensie zestaw amplituner+kolumny) coś polecić faktycznie do 2000 zł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 18 lutego 2018 Udostępnij Napisano 18 lutego 2018 (edytowany) Jak z Yamahy to weź Yamaha R-N602 + Monitor Audio MR2 2850.Magnat monitor supreme 202 500zł i Pioneer SX n30 1600.Ale jak się tobie podoba Yamaha pionocraft to weź bo to fajny maluszek ? Edytowano 18 lutego 2018 przez Elizjum7919. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AS1977 Napisano 18 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2018 (edytowany) czyli jednak nie ten https://www.q21.pl/pioneer-sx-n30ae-monitor-audio-mr2.html jakby tylko był jakiś piano craft z wbudowanym DVD to pewnie bym wziął -samo CD jednak mi nie wystarczy co do muzyki to przede wszystkim rock + do tego trochę klasycznej gitary na codzień przede wszystkim radio Edytowano 18 lutego 2018 przez AS1977 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AS1977 Napisano 19 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 lutego 2018 (edytowany) po dłuższym przemyśleniu - pierwszy zestaw https://www.q21.pl/manufacturer/pioneer/pioneer-xc-hm86d-monitor-audio-mr2.html który zaproponowałeś brzmi roztropnie - dvd do oglądania filmów zawsze mogę jakieś za 200 zeta kupić i mieć do sporadycznego oglądania spróbuję znalezć w okolicy ten zestaw i posłuchać może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje? jak do tego pioneera ma się taka propozycja https://www.tophifi.pl/systemy-mini-110/systemy-mini/yamaha-musiccast-pianocraft-mcr-n470d-indiana-line-nota-240.html - w sensie jak będzie grać, jak wypadaja obsługa, opcje sieciowe? Edytowano 19 lutego 2018 przez AS1977 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AS1977 Napisano 20 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2018 https://www.tophifi.pl/systemy-mini-110/systemy-mini/yamaha-musiccast-pianocraft-mcr-n470d-indiana-line-nota-260.html taki będzie najprawdopodobniej mój wybór Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 20 lutego 2018 Udostępnij Napisano 20 lutego 2018 https://www.q21.pl/yamaha-r-n602-monitor-audio-mr2.html Odsłuchaj tego zestawu zagra jakościowo najlepiej.Kupujesz dvd za 200 podłączasz cyfrowo bo ta Yamaha ma wbudowany Dac.Jako forumowicz dostaniesz pewnie rabat?. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AS1977 Napisano 20 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 lutego 2018 jesteś w stanie porównać te zestawy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 lutego 2018 Weź jeszcze pod uwagę monitory magnat quantum 673.ktore w wymienionych tutaj są zdecydowanie najlepsze. A mega tanie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AS1977 Napisano 21 lutego 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 lutego 2018 (edytowany) ok, w sumie to trochę ciężko to wszystko odsłuchać tym bardziej, że cena nie jest zbyt wygórowana Piotrek, mam prośbę wrzuć mi na prywatnego maila wycenę - adamstra@interia.pl Yamahy r-n602 z magnatami Jeżeli chodzi o brzmienie to ten zestaw https://www.tophifi.pl/systemy-mini-110/systemy-mini/yamaha-musiccast-pianocraft-mcr-n470d-indiana-line-nota-260.html wypada w mojej ocenie całkiem nieźle - trochę gubi bas i szczegóły (przy cięższej muzyce), ale za to daje całkiem fajny, ciepły klimat Natomiast sama Yamaha zrobiła na mnie wrażenie aplikacją, możliwościami konfiguracji - nie wiem jak to wygląda na tle konkurencji (zakładam, że większość producentów poszła w podobnym kierunku) kurcze - nie mam gdzie w pobliżu takiego zestawu posłuchać - najchętniej bym do Was przyjechał, ale z Gliwic to kawałek w sumie to do Oświęcimia daleko jednak nie mam... Edytowano 3 marca 2018 przez RoRo Korzystaj z funkcji EDYTUJ by uzupełnić swój post - zamiast pisać swoje posty jeden po drugim. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 21 lutego 2018 Udostępnij Napisano 21 lutego 2018 To jedź na odsłuch do s4home.Albo wypożycz Yamahę RN 602 z magnatami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 lutego 2018 Udostępnij Napisano 22 lutego 2018 Wypozycz i juz. Magnaty ostatnie sztuki i koniec serii 6:( po tylu latach. Ja będę płakał trochę. A zestawik Miodek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 3 marca 2018 Udostępnij Napisano 3 marca 2018 I co kolega wybrał? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
camb Napisano 9 marca 2018 Udostępnij Napisano 9 marca 2018 Podłączam się do tematu i chciałem żebyście coś dobrego polecili do tej kwoty max 3000zł;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 marca 2018 Udostępnij Napisano 9 marca 2018 Camb, witaj na Forum - ale napisz porządnie swój post i utwórz nowy wątek. Bo na tak zadane pytanie trudno odpowiedzieć. Za 3 tysiące można mieć dobre słuchawki i wzmacniacz słuchawkowy - albo zestaw kina domowego z kolumnami (ale nie będzie to rewelacyjny dźwięk). Nie wiadomo np. czy to ma być nowy czy używany sprzęt, co ma być w zestawie itp, Jakie informacje powinny być podane masz w "Pierwszych postach" (link poniżej - dla zalogowanych użytkowników) Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts