Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

media ex....

ps skończyło się na tym że zamówiłem hdmi Reinston Ultra EK013. ponoć yamaha 483 posiada Pass Through i wepne w ampli ps3, ps4 i dekoder polsatu. a sam ampli przez hdmi do tv. Ponoć bez włączania ampli puści sygnał na TV tak dowiedziałem się od przedstawiciela Yamaha

Napisano

Witajcie

Kino Yamaha MusicCast RX-V483, Pure Acoustic NOVA 6 już podłączone, ale powiem Wam koledzy że rozczarowałem się ogólnie. Myślałem że bedzie ten zestaw lepiej grał. Ogólnie to basu brak i wydaje mi się że jakoś nawet na pełnej skali to brakuje mu "czadu" Zamówiłem już MAGNAT Monitor Supreme Sub 302A i mam nadzieję że bedzie lepiej. Panowie jak podłączyć ten subwofer? Dobrze myslę kabel cinch 1xRCA/1xRCA ? Amplituner pre out a subwofer line in? W zestawie jest kabel Oehlbach Easy-Connect ale po co z dwoma cinchami z jednej strony?

kabel.png

magnat monitor.jpg

yamaha 483.jpg

Napisano
11 godzin temu, Tasek napisał:

... Panowie jak podłączyć ten subwofer? Dobrze myslę kabel cinch 1xRCA/1xRCA ? Amplituner pre out a subwofer line in? W zestawie jest kabel Oehlbach Easy-Connect ale po co z dwoma cinchami z jednej strony?

Jest to typowy kabel do subwooferów, tak zwany "Y". Niektóre subwoofery posiadają podwójne wejścia 'line in" i stąd takie kable do ich podłączania. W twoim wypadku wystarczy kabel 1RCa/1RCA. Czyli kabel podłączasz w amplitunerze do wyjścia "pre out subwoofer" a w subwooferze do "line in" i wszystko ma grać .

Napisano

Panowie a ten kabel tak zwany "Y" bedzie OK? tzn jeden cinch zostanie "wolny" i go zaizoluję czy muszę kupić kabel 1RCa/1RCA.

bardzo proszę o pomoc, żebym zdążył ewentualnie ten kabel 1RCa/1RCA dziś kupić, chyba że będzie ten "Y" z zestawu