Tasek Napisano 2 marca 2018 Udostępnij Napisano 2 marca 2018 media ex.... ps skończyło się na tym że zamówiłem hdmi Reinston Ultra EK013. ponoć yamaha 483 posiada Pass Through i wepne w ampli ps3, ps4 i dekoder polsatu. a sam ampli przez hdmi do tv. Ponoć bez włączania ampli puści sygnał na TV tak dowiedziałem się od przedstawiciela Yamaha Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 2 marca 2018 Udostępnij Napisano 2 marca 2018 I tak będzie. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasek Napisano 8 marca 2018 Udostępnij Napisano 8 marca 2018 Witajcie Kino Yamaha MusicCast RX-V483, Pure Acoustic NOVA 6 już podłączone, ale powiem Wam koledzy że rozczarowałem się ogólnie. Myślałem że bedzie ten zestaw lepiej grał. Ogólnie to basu brak i wydaje mi się że jakoś nawet na pełnej skali to brakuje mu "czadu" Zamówiłem już MAGNAT Monitor Supreme Sub 302A i mam nadzieję że bedzie lepiej. Panowie jak podłączyć ten subwofer? Dobrze myslę kabel cinch 1xRCA/1xRCA ? Amplituner pre out a subwofer line in? W zestawie jest kabel Oehlbach Easy-Connect ale po co z dwoma cinchami z jednej strony? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maverick2005 Napisano 9 marca 2018 Udostępnij Napisano 9 marca 2018 Tak to często jest z tymi budżetowymi zestawami,a szczególnie te kolumny pure acoustic nova 6 do najlepszych nie należą jeżeli chodzi o bas. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 9 marca 2018 Udostępnij Napisano 9 marca 2018 11 godzin temu, Tasek napisał: ... Panowie jak podłączyć ten subwofer? Dobrze myslę kabel cinch 1xRCA/1xRCA ? Amplituner pre out a subwofer line in? W zestawie jest kabel Oehlbach Easy-Connect ale po co z dwoma cinchami z jednej strony? Jest to typowy kabel do subwooferów, tak zwany "Y". Niektóre subwoofery posiadają podwójne wejścia 'line in" i stąd takie kable do ich podłączania. W twoim wypadku wystarczy kabel 1RCa/1RCA. Czyli kabel podłączasz w amplitunerze do wyjścia "pre out subwoofer" a w subwooferze do "line in" i wszystko ma grać . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 marca 2018 Udostępnij Napisano 9 marca 2018 Tu podłączasz po prostu pojedynczy. No szkoda nie słuchałeś nas kupiłeś no i jest jak jest. 302a to dobry sub. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tasek Napisano 9 marca 2018 Udostępnij Napisano 9 marca 2018 Panowie a ten kabel tak zwany "Y" bedzie OK? tzn jeden cinch zostanie "wolny" i go zaizoluję czy muszę kupić kabel 1RCa/1RCA. bardzo proszę o pomoc, żebym zdążył ewentualnie ten kabel 1RCa/1RCA dziś kupić, chyba że będzie ten "Y" z zestawu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Iron Napisano 9 marca 2018 Udostępnij Napisano 9 marca 2018 Myślę, że spokojnie może być "Y". Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 marca 2018 Udostępnij Napisano 12 marca 2018 może być. Tylko drugi z Y nie może niczego dotykać. Np trafa od zasilacza. Więc go dokładnie owiń taśmą izolacyjną. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts