rafał78 Napisano 29 maja 2008 Udostępnij Napisano 29 maja 2008 Witam.Kupiłem amplituner pioneer VSX-LX60 i zamierzam dokupic dvd DV-LX50.Mam pytanie czy na ten amplituner mogę postawić to dvd i czy nie bedzie to przeszkadzało w chłodzeniu tego amplitunera.pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 29 maja 2008 Udostępnij Napisano 29 maja 2008 rafał78Zależy od ustawienia sprzętu. Jeżeli nie będzie to wciśnięte w szafkę z zabudowanymi bokami i tyłem i w dodatku głośno grane - to możesz.Wystarczy zapewnienie wentylacji z przodu i z tyłu i powinno być OK.Główne otwory wentylacyjne są na górnej pokrywie, ale możesz postawić DVD na podkładkach i parę centymetrów luzu między urządzeniami będziesz miał zapewnione.Będzie to stało w szafce czy na szafce?PozdrawiamPS. Tak generalnie to lepiej byłoby założyć ten wątek w dziale Kino DOMOWE (mamy DVD i amplituner KD), a nie w STEREO. Dlatego niniejszym został przeniesiony do KD Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał78 Napisano 29 maja 2008 Autor Udostępnij Napisano 29 maja 2008 Witam.To dvd ma już wbudowane podstawki które mają około 2 cm.Obawiam się że wciąż jest to za mało.Odtwarzacz będzie stał na szafce która nie będzie zabudowana z żadnej strony.pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stanisława Napisano 30 maja 2008 Udostępnij Napisano 30 maja 2008 Na lato odradzam stawiania czego kolwiek na wierzch amplitunera. On i tak nagrzewa się nawet przy małej mocy. Fabryczne nóżki w odtwarzaczu są za niskie. Musiałbyś dodać jeszcze ze 2cm podstawki dla zapewnienia lepszej wentylacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pirs Napisano 30 maja 2008 Udostępnij Napisano 30 maja 2008 Myślę że DVD nie powinno być bliżej niż 10 cm od ampli.U mnie nóżki przy DVD są dosyć wysokie i myślałem że będzie dobrze ale po obejrzeniu jednego filmu można było na płytce usmażyć jajko.Nie jest to napewno dobre dla obu urządzeń.Radziłbym za blisko ich nie stawiać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blackside Napisano 31 maja 2008 Udostępnij Napisano 31 maja 2008 A czy ten ampli ma wetylator w środku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafał78 Napisano 5 czerwca 2008 Autor Udostępnij Napisano 5 czerwca 2008 Nie wiem jak to sprawdzić.Instrukcji nie mam w jeżyku Polskim a na stronie pioniera nie ma żadnych wiadomości o tym.Dvd jest o 10 cm krótsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Blackside Napisano 5 czerwca 2008 Udostępnij Napisano 5 czerwca 2008 Popatrz od góry , jak coś poświec sobie latarką. Powinienes widziec jak jest.Choc nawet jesli jest to wiele nie zmienia tylko najwyżej będzie się częściej włączał. Byle tyko miał dopływ powietrza a dvd nie jest na styk . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts