jordi1986 Napisano 6 maja 2018 Udostępnij Napisano 6 maja 2018 (edytowany) Cześć. Możecie doradzić w kwestii zakupu nowego amplitunera do zestawu kina domowego KODA AV707+sw 1000v 2? Do tej pory używałem SONY STR-DH800. Jednak podczas burzy doszło do przepięcia i uszkodzeniu uległy wszystkie wejścia HDMI oraz wejście na subwoofer. Dźwięk odtwarzać mogłem jedynie przez kabel optyczny. Aktualnie zastanawiam się nad zakupem nowego amplitunera. Nie chciałbym wydawać więcej niż 1500 zł. Z tego co udało mi się zorientować ciekawie prezentują się dwa modele Pioneer VSX-932-B oraz Yamaha MusicCast RX-V483 (obydwa ciut droższe niż zakładany budżet). Czy miał ktoś z nimi do czynienia? Który będzie sensowniejszym wyborem? A może jakiś zupełnie inny? Pozdrowienia! Edytowano 6 maja 2018 przez jordi1986 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 6 maja 2018 Udostępnij Napisano 6 maja 2018 Myśle, że do Twoich kolumn lepszą opcją będzie jednak Pioneer. Yamaha jest bardziej efekciarska dźwiękowo, wyraźniej eksponując skraje pasma. W połączeniu z Taga równiejszy Pioneer będzie lepszy. Zapraszam jednak jeśli masz taką możliwość na odsłuchy do naszego salonu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 7 maja 2018 Udostępnij Napisano 7 maja 2018 Moim zdaniem Pioneer. Ale dorzucił bym te kilka stówek i wybrał 683 od Yamahy. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jordi1986 Napisano 7 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 7 maja 2018 (edytowany) Dzięki za wiadomości. Cytat 14 godzin temu, S4Home napisał: Ale dorzucił bym te kilka stówek i wybrał 683 od Yamahy. Dużo lepszy wybór? A czy Pioneer też ma dwustronne bluetooth? Nie wiem czy to aż tak istotna funkcja. Edytowano 7 maja 2018 przez jordi1986 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 8 maja 2018 Udostępnij Napisano 8 maja 2018 Nie. Tylko Yamaha to ma. Tak to dużo wyższy model. Odpowiednik 1131 i nowego lx302. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts