Mkbk Napisano 20 maja 2018 Udostępnij Napisano 20 maja 2018 Witam wszystkich . Jako świerzak w tym temacie w swoim pierwszym wątku chcial bym was prosic o rade. Słucham muzyki na kolumnach Heco Victa 700. Poki co tylko dwie ale planuje dokupic reszte zeby kozystac z kina domowego. Ale w chwili obecnej slucham muzyki z CD lub gramofonu. Niekiedy zdaza sie podlaczyc telefon. Wiec do rzeczy posiadam : DCD 700AE AVR2807 DP300F Zastanawiam sie czy do tego zestawu dokupic PMA 710 AE czy jest sens mimo amplitunera pakowac tam wzmaczniacz? Bardzo prosze o wasze opinie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 20 maja 2018 Udostępnij Napisano 20 maja 2018 Zdecydowanie to nie ma sensu. Nic nie uzyskasz przy takim połączeniu, jeśli chcesz pójść w górę z jakością dźwięku stereo, musisz poszukać zdecydowanie lepszego wzmacniacza. Z tego co sprawdziłem, AVR-2807 ma wyjście pre-out, najlepszą opcją będzie wzmacniacz z wejściem na końcówkę mocy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbk Napisano 20 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2018 Aha, moge prosic o jakis przyklad? Bo nie dokonca znam roznice miedzy tym wzmacniaczem a innym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 20 maja 2018 Udostępnij Napisano 20 maja 2018 Musi mieć wejście Direct in. Ale przy tej klasie nie ma to żadnego znaczenia. Wzmacniacz wniesie poprawę ale nie ta 720. Używany do 800 zł zrobi robotę. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbk Napisano 20 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 20 maja 2018 8 minut temu, S4Home napisał: Musi mieć wejście Direct in. Ale przy tej klasie nie ma to żadnego znaczenia. Wzmacniacz wniesie poprawę ale nie ta 720. Używany do 800 zł zrobi robotę. Piotrek Czyli mam szukac wzmacniacza czy koncowki mocy? Czy musi miec 4 wyjscia na glosniki. A i B jak moje kolumny? Potrafilbys doradzic jakis model ? Najlepiej Denona bo zalezy mi rowniez na optycznym wygladzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 21 maja 2018 Udostępnij Napisano 21 maja 2018 Jeśli będziesz miał końcówkę - sterujesz głośnością tylko na amplitunerze Jeśli wzmacniacz - sterujesz głośnością i na nim i na amplitunerze. Jakość dźwięku taka sama. Ma mieć wyjścia na dwa głośniki. Jak będą na 4 to i tak tego nie wykorzystasz, podłączasz 2. Denon 1500R Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkbk Napisano 21 maja 2018 Autor Udostępnij Napisano 21 maja 2018 Aha zaczynam rozumieć. Czy ewentualnie cos takiego jak Denon UPO 250 uelpszylo by moją jakosc stereo? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts