Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Witam, 

Aktualnie posiadam odtwarzacz Yamaha WXC-50, rozważam zmianę na Onkyo 6170. 

Czy ktoś miał okazję posłuchać obu sprzętów? Czy będzie różnica? 

Z teoretycznego opisu powinna być.

Gra to w zestawie z wzmacniacz Musical Fidelity M3, głośniki Dali Mentor 6.

Edytowano przez Margiel
Napisano

Będzie różnica w jakości dźwięku i to wyraźna. Klasa sekcji audio w NS-6170 jest znacznie wyższej klasy. Jeśli chcesz poprawić jakość dźwięku, to dobra droga, alternatywnie jeśli odpowiada Ci obsługa i funkcjonalność urządzenia Yamaha, możemy zastosować zewnętrzny przetwornik cyfrowo/analogowy. Wszystko można wypożyczyć i przetestować we własnym systemie, to najlepsza droga do dobrego zakupu.

Napisano

Pioneer N-50AE i Onkyo NS-6170 to bardzo dobre urządzenia, konkurencyjne i mające dosyć dużo ze sobą wspólnego. Można wypożyczyć i przetestować.

Wspomniany zewnętrzny przetwornik do bardzo dobra opcja, natomiast rzeczywiście wymaga kolejnego miejsca, kabli itp.

Napisano (edytowany)

Nie słuchałem Pionera. Onkyo mi przypasowal, różnice dało się zauważyć odtwarzajac utwory z Tidala na korzyść Onkyo. W Onkyo są trzy filtry, póki co wybrałem Soft.

Radio FM w Onkyo jest bardzo czule i zbiera mnóstwo szumu i trzasków(podłączone do anteny z Toya). Pozostawie mimo wszystko swojego Rotela Rt-11.

Dziękuję za wypożyczenie sprzętu firmie Q21. Warto u nich robić zakupy:)

Edytowano przez Margiel