Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)

Jeszcze nie kupiłem. Zamierzam pójść ponownie na odsłuch z inna jeszcze muzyką i dokładnie porównać trzy ampy. Yamaha 483, Pioneer 932 lub Denon 1400, który zbiera również dobre opinie. Myślę, że po kolejnym odsłuchu już zdecyduję :)

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano (edytowany)

Podobno w 932 są problemy z pracą hdmi, nie wiem czy już to poprawili. Sporo było pisane o tym na avs

Edytowano przez RoRo
Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości.
Napisano
Dnia 12.07.2018 o 12:51, OG napisał:

Podobno w 932 są problemy z pracą hdmi, nie wiem czy już to poprawili. Sporo było pisane o tym na avs

Gdzie?

Pierwsze słyszę. To konstrukcja bliźniacza z Onkyo a tam problemu nie stwierdzili?

Napisano

a to nie znam tego forum. NA Polskich forach problemu nie ma.

Jak to na forum, pewne znalazł się "kolega" który wpuścił Pionka do szafki zamknął go i sieje teraz propagandę na forach że wada modelu..... Ehhhh

• 5 months later...
Napisano

Miałem sporo spraw na głowie i zakup amplitunera zszedł na dalszy plan. Jednak powoli znów wracam do tematu.

W okolicy otwarto salon Top HiFi  i wczoraj miałem okazję w nim gościć.

W promocji, tj. 3999 zł jest dostępny zestaw Yamaha RX-V485 + Indiana Line Nota 550 / Nota 240 / Nota 740.

Niestety wczoraj nie było jak usiąść i posłuchać, ale będę umawiać się już w styczniu.

I teraz pytanie: jak te głośniki przedstawiają się na tle Tag 606 czy Quadral Quintas 6650? I jakościowo i dźwiękowo. Pytam, ponieważ w salonie jest to najniższa półka i porównywałbym je z Yamaha NSF51/NSP51, które promocyjnie kosztują 1999 zł.

Napisano

F51 jest dużo gorszą konstrukcją.

A 550x aspiruje do bycia deczko wyższym modelem od Tagi i Quadrala. W Polsce może i jest. W europie to produkt konkurencyjny.

Quadral jest najbardziej dynamiczny. Mocny. kinowy. Taga równa, melodyjna, z Kolei Nota wygrywa rozmiarami.

Piotr