Piotrs Napisano 7 lipca 2018 Udostępnij Napisano 7 lipca 2018 (edytowany) Witam Mam pytanie do Was? Co sądzicie o tym amplitunerze? Czy dźwiękowo różni się od pionieera sxn30dab? Edytowano 8 lipca 2018 przez Piotrs Brak zainteresowania tematem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 8 lipca 2018 Udostępnij Napisano 8 lipca 2018 To bliźniacze urządzenia, różnice dźwiękowe są praktycznie niesłyszalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 9 lipca 2018 Udostępnij Napisano 9 lipca 2018 Onkyo 8150 i Pioneer sxn30 to bliźniacze konstrukcje oparte o te same elementy. Różnicy nie poczujesz. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotrs Napisano 9 lipca 2018 Autor Udostępnij Napisano 9 lipca 2018 Dziękuję za odpowiedź. Niestety pogubiłem się z danymi dotyczącymi mocy znamionowej urządzeń. Na różnych stronach podają inaczej. W dodatku Pioneer sx n30ae ma chyba mniejszą moc od sx n30. Oczywiście interesuje mnie jedynie moc rms a nie maksymalna, itp... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 10 lipca 2018 Udostępnij Napisano 10 lipca 2018 Podają różnie te moce przy innej impedancji i wysterowaniu. Druga sprawa to co podaje producent nie ma za wiele wspólnego z prawdą. Często gęsto noc jest podawana maksymalna przy 1 procencie zniekształceń. To dużą wartość do której raczej nie dojdziesz. Kupując na parametr wybierzesz źle. Taki chwyt sprzedażowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts