labamba63 #1 Napisano 29 lipca 2018 Cześć wszystkim, szukam amplitunera do swojego projektora z Optomy, będzie to mój pierwszy zakup takiego urządzenia. Wymagania jakie musi spełniać amplituner to wejście HDMI oraz obsługa 5.1, fajnie gdyby posiadał takie standardy jak DTS Master lub Doby TrueHD - ponoć zwiększają jakość dźwięku ;). Tak jak pisałem wcześniej nigdy nie posiadałem takiego amplitunera dlatego przed zakupem chciałem się zwrócić do was o zaproponowanie mi jakich modeli szukać. Do tej pory mam dwie kolumny w stereo, ale odkąd obejrzałem u kolegi film w 5.1 (zwykłe komputerowe najtańsze logitechy za 300zł) to stwierdziłem, że ja też muszę mieć 5.1 różnica była ogromna nawet przy najtańszym nagłośnieniu. Od razu zaznaczam, że wiem o tym iż takie urządzenia są drogie i cena systemu nagłośnieniowego powinna być podobna do ceny projektora, ale niestety w tej chwili nie stać mnie na takie wydatki i myślę, że prędko nie będzie. Na chwilę obecną chciałbym mieć budżetowy używany amplituner z obsługą 5.1 - a kiedyś zmieni się na coś lepszego Będę bardzo wdzięczny za propozycje jakiś modeli, pozdrawiam serdecznie Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modelarz01 #2 Napisano 29 lipca 2018 Ja miałem Onkyo 606 sprzedałem za 500zł. W tej cenie ciężko znaleźć coś lepszego. Posiada wszystko to co chcesz. Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
labamba63 #3 Napisano 29 lipca 2018 (edytowany) Dziękuję Panu bardzo za odpowiedź, rozumiem że chodzi o model Onkyo TX-SR606 - wygląda bardzo fajnie i jest w przystępnej cenie na portalach aukcyjnych, mam tylko jedną wątpliwość w opisie tego amplitunera widzę, że Cytat Amplituner Onkyo, wyposażony jest w funkcję HDMI Video Upscaling (do 1080i) Czy to oznacza, że nie uzyskam już rozdzielczości 1080p? tylko maksymalnie 1080i, a możne nawet 720p interpolowane do 1080i? Edytowano 29 lipca 2018 przez labamba63 Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
modelarz01 #4 Napisano 29 lipca 2018 Uzyskasz. Upscaling mozna wylanczyc. Ja zmienilem na yamahe 683 i w obrazie nie widze zadnej roznicy. Obraz z projektora szeroki na okolo 3metry Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
S4Home #5 Napisano 30 lipca 2018 Tak to jeden z modeli gdzie masz jeszcze wzgląd do procesora wizyjnego. Poźniej już skaluje i tyle. Także polecam. Ale! Warto dołożyć tą stówkę i mieć z lepszego źródła niż szrot. Piotrek Odpisz, cytując Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach