Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam, 

Szukam soundbara do około 2000zł. Pokój z TV ma wymairy okolo 25m kw. 

Byłem zdecydowany na JBL Bar 3.1 ze względu na to że oglądam dużo filmów i ogólnie różne programy w telewizji słyszałem że głośnik 3.1 będzie lepszy ze względu na ten jeden dodatkowy centralny głośnik w soundbarze. 

Poszedłem do sklepu i Panowie powiedzieli że do ogladania filmow i TV lepszy bedzie ten Sony ze względu na dźwięk przestrzenny i "udawane" 5.1. 

Co myślicie? Może lepiej jeszcze coś innego wziąć pod uwagę? 

Pozdrawiam

Napisano

Rozumiem, ja nie jestem aż takim audiofilem, po prostu chciałem coś lepszego od głośników w tv.

Na sprzęt audio 2 tys to wydaje mi się że chyba trochę za mało? U mnie kolumny wolnostojące to mógłbym postawić jedynie za sofą czyli za głowami oglądających. Nie wiem czy takie coś wchodzi w grę żeby odsłuch był dobry?

Zdecydowałem się na soundbar ze względu na to że zajmuje mało miejsca. Sam soundbar chciałem przyczepić pod TV do ściany a woofer położyć obok regału. Z głośnikami wolnostojącymi może być ciężej ze względu na miejsce :(

Napisano

dla wielu osób tutaj zakup soundbara, to wywalenie pieniędzy w błoto. 

Nie oczekuj, że ktoś przyłoży do tego rękę - po co masz mieć później pretensję ;) 

jeżeli faktycznie nie masz miejsca na pełnoprawne audio, przynajmniej w postaci stereo i jedynym rozwiązaniem dla Ciebie jest soundbar, to musisz sam wybrać się do sklepu i "nausznie" samemu sobie odpowiedzieć, czy chcesz w to iść, czy to Ciebie przekonuje i jest warte w Twoich oczach i uszach tych pieniędzy

Napisano
8 minut temu, Marek Mondalski napisał:

Wszystko będzie lepsze od głośników TV.

tu nie chodzi o to, czy będzie lepsze (bo trochę będzie), tylko czy ta nieznaczna(??) różnica jest w oczach i uszach autora warta dopłaty 2k

Napisano

Dzięki koledzy, będę musiał coś sam wybrać. Tak jak pisałem, niestety nie mam możliwości wrzucenia do pokoju zestawu stereo :( 

Ten Sony ma technologie Dolby Atmos i podobno daje to fajny efekt dla takiego amatorskiego użytku. Słuchałem JBL i Sony w MM, ale wiecie, duża hala to ciężko coś powiedzieć, zupełnie inaczej w domu.

Napisano (edytowany)
3 godziny temu, Markcox napisał:

tu nie chodzi o to, czy będzie lepsze (bo trochę będzie), tylko czy ta nieznaczna(??) różnica jest w oczach i uszach autora warta dopłaty 2k

Jeżeli kupi jedną sztukę (a więcej chyba nie potrzebuje), to wyda ok. 1k PLN.

Do tego WiFi, Bluetooth (In/Out), DLNA, NFC oraz Miracast całkiem za darmo :)

Edytowano przez Marek Mondalski
Napisano
9 minut temu, Marek Mondalski napisał:
3 godziny temu, Markcox napisał:

tu nie chodzi o to, czy będzie lepsze (bo trochę będzie), tylko czy ta nieznaczna(??) różnica jest w oczach i uszach autora warta dopłaty 2k

Jeżeli kupi jedną sztukę (a więcej chyba nie potrzebuje), to wyda ok. 1k PLN.

autor wyraźnie określił przeznaczony budżet

5 godzin temu, gtrnismo napisał:

Szukam soundbara do około 2000zł