lukasv77 Napisano 23 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2018 Witam! Na przestrzeni najbliższych miesięcy myślę o zakupie sprzętu stereo w granicach 800pln. Myślę nad sprzętem używanym, jednak bez konkretnych typów - trochę czytałem, ale żaden temat nie odpowiedział wyczerpująco na moje pytania. Mój pokój ma wymiary 4,20m x 2,70m, co daje ok. 11m2. Słucham każdego gatunku muzyki, bez wyjątku, przy czym dużo rapu. Muzykę chciałbym puszczać najlepiej z telefonu lub komputera i tutaj nie wiem jak będzie najlepiej - może jakiś adapter bluetooth/kabel mini jack? Dobrze by było gdyby sprzęt prezentował dobrą scenę, posiadał bass(tylko zależy mi żeby nie był tępy i łupiący tylko bardziej miękki i "mięsisty"), dobrą średnicę i ciekawe soprany, tylko nie kłujące w uszy. Domyślam się że duże wymagania jak na taki budżet, ale liczę że idąc na jakieś kompromisy uda mi się z waszą pomocą złożyć jakiś ciekawy zestaw. Załączam szkic pokoju. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2018 Cześć, Będzie ciężko w tej kwocie. Poluj na Tannoy M2 albo Mission M32i. Zobaczymy ile zostanie na wzmak. O adapterze czy BT w ogóle zapomnij. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasv77 Napisano 24 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 sierpnia 2018 Dzięki za odpowiedź. Z tego co widzę Tannoy M2 to koszt w granicach 500/600pln. Więc na wzmacniacz zostanie zapewne coś w granicach 300/400 pln - patrzyłem DENON PMA-510AE, Harman Kardon PM655VXI, Harman HK620. Szczerze nie wiem czy któryś z nich będzie się nadawał i na czym będą polegały różnice. Jest to mój pierwszy poważniejszy sprzęt i niezbyt orientuje się w poszczególnych modelach ;/ Czyli podłączenie np. TP-LINK HA100 byłoby dużą profanacją, jeżeli dokupiłbym go poza budżetem? Do tego zastanawiam się nad ewentualnym rozstawieniem kolumn. Stanowisko odsłuchowe będzie najprawdopodobniej na łóżku - szafa i regał do ruszenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasv77 Napisano 26 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2018 Pomoże ktoś? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 26 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2018 Jeśli chodzi o odbiornik bluetooth, to warto jeszcze brać pod uwagę MOTOROLA MOTO STREAM i Bluedio Bluetooth Line. DENON PMA-510AE będzie dobry do Tannoy M2. Pokój trzeba by jakoś przemeblować , bo tak jak jest ciężko ustawić sensownie kolumny. np. biurko pod okno, wtedy łóżko naprzeciwko regału, szafa na ścianę naprzeciw ko okna. Wtedy kolumny można postawić po obu stronach regału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 27 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2018 Denon PMA 520 ok chociaż wolał bym starszy PMA 560. W przypadku adaptera nie pomogę. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasv77 Napisano 27 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2018 W takim razie rozejrze się za jedym z wyżej wymienionych adapterów i postaram się faktycznie pomyśleć nad lekkim przemeblowaniem pokoju. Rozumiem że o podstawkach pod kolumny żeby ustawić je nieco wyżej mogę w tym budżecie zapomnieć? Właściwie czym się różni Denon 520 od 560? Oczywiście jeśli macie jakieś inne propozycje to chętnie wysłucham. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 27 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2018 Podstawki możesz sobie zrobić lub kupić coś taniego. Denon 520ae jest nowszą wersją 510ae a 560 to sporo starszy model . Co kto lubi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasv77 Napisano 27 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2018 (edytowany) Jakieś słyszalne różnice będą między nimi? Edytowano 27 sierpnia 2018 przez lukasv77 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 28 sierpnia 2018 560 to trochę taki wyższy odpowiednik 720 nawet. Ale to dużo sttasyz model i gra inaczej. Przede wszystkim nie ma zapędów do dudnienia basem. Ale no jest dużo starszy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasv77 Napisano 29 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 Wszystko jasne. Co sądzicie o tej ofercie? Podejrzana? https://www.olx.pl/oferta/wzmacniacz-denon-pma-560-CID99-IDvq83Z.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 Tak nieco podejrzana. Ale czy nie możliwa hmmm. No generalnie nie widziałem nigdy takiej ceny tego wzmaka. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 29 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 29 sierpnia 2018 Średnio ten Denon chodzi po 300 więc czerwona lampka. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasv77 Napisano 31 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 W takim razie się wstrzymam. A jak wygląda sytuacja z przewodami? Obojętnie jakie będą dobre? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Może na początek po prostu miedziane. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 2 godziny temu, MobyDick napisał: Może na początek po prostu miedziane. O oznaczeniu OFC, nie jakieś CCA czy tego typu inne mylące skróty. ProCAB LS25 dostaniesz za 7 zł. Świetny kabelek! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasv77 Napisano 31 sierpnia 2018 Autor Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Okej, dzięki! W takim razie postaram się coś na wzór wyżej wymienionych propozycji. Jak uda mi się złożyć zestaw postaram się napisać jak gra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts