S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Co finalnie chcesz spiąć. Jakie sprzety. To Ci powiem co i jak. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vermer Napisano 24 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2018 Problem jest taki że jest to:PS4Nintendo switch Nvidia shieldRaspberry piI jeszcze jedna mini konsola pod HDMII mam za mało złącz HDMI w TV i cały czas coś muszę przepinać :-)Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Dobry Swich HDMI kosztuje około 200 zł i po problemie. A Malinke masz z wyjściem analogowym czy cyfrowym? Bo tu można by nieco poszaleć i zastosować lepszy DAC jednak. Muzyka będzie cacy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vermer Napisano 24 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2018 Właśnie myślałem o HiFi Berry do malinki więc tutaj można będzie optycznym połączyć, ale rozumiem, że wygodniej było by podłączyć do amplitunera kina domowego?Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 Bez sensu bo to nie stereo. To lepiej wybrać po prostu lepszy DAC i słuchać stereo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vermer Napisano 24 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2018 Bez sensu bo to nie stereo. To lepiej wybrać po prostu lepszy DAC i słuchać stereo.Ok czyli już wiem jak to zrobić przy stereo, teraz zostało pytanie które od początku sobotę zadaje, czy stereo czy KD :-DWysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 51 minut temu, vermer napisał: czy stereo czy KD obawiam się, że tej decyzji nikt za Ciebie nie podejmie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vermer Napisano 24 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 24 września 2018 obawiam się, że tej decyzji nikt za Ciebie nie podejmie Chyba muszę się gdzieś wybrać i posłuchaćWysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 24 września 2018 Udostępnij Napisano 24 września 2018 3 godziny temu, vermer napisał: Chyba muszę się gdzieś wybrać i posłuchać Chyba na pewno Zapraszam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vermer Napisano 18 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 18 października 2018 Naszło mnie jeszcze pytanie, z racji iż z zestawu który zdecydowanie najbardziej przyjemnie mi się słuchało były kolumny Pylon Sapphire 25 i NAD 326BEE testowałem je również z amplitunerem Yamaha 685 ale tam były przeciętne brak basu itp. może błędem było to że na odsłuchu skupiłem się na muzyce, a zestaw w większości będzie służył jednak jako nagłośnienie TV i dla tego mam dylemat, czy jesteście w stanie polecić mi jakiś wzmacniacz grający podobnie jak NAD ale do którego mógłbym podłączyć trochę mojego sprzętu:-raspberry-2 konsole - nvidie shield- tv Bo nie chce do wszystkiego osobnego DACa podłączać. Chyba że to chybiony pomysł i raczej nie mam wyjścia i powinienem uderzyć w amplituner kina domowego, ale sam nie wiem czy jestem w stanie kupić coś co będzie mi się podobało a grało jak ten NAD budżet chciałbym zachować podobny też 6-7k chyba że warto go rozciągnąć to będę wtedy myślał :-DWysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2018 Udostępnij Napisano 19 października 2018 NAD 326BEE ma specyficzny dobry dzwięk. I ciężko go zastąpić jednym urządzeniem. Może Magnat MR780? Albo Atoll IN100 i jednak jeden DAC do którego podłączysz wszystko. Cabridge DAC 100. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vermer Napisano 19 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2018 (edytowany) 3 godziny temu, S4Home napisał: NAD 326BEE ma specyficzny dobry dzwięk. I ciężko go zastąpić jednym urządzeniem. Może Magnat MR780? Albo Atoll IN100 i jednak jeden DAC do którego podłączysz wszystko. Cabridge DAC 100. Piotrek Dziękuję za sugestię, ale mam z połączeniem tego mały problem gdyż: wszystko musiałbym podłączyć pod TV przez HDMI, a potem TV do DACa i tu się robi mały problem gdyż rozwiązanie, które chciałbym uzyskać ma być jak najprostsze w obsłudze, tzn jak najmniej urządzeń które trzeba włączyć tak żeby 2 osoba się też połapałą jak tego ustrojstwa używać Jeżeli zdecyduje się na konfiguracje ze wzmacniaczem stereo to muszę wziąć pod uwagę, że za chwilę rozrośnie się o gramofon. Myślałem np nad rozwiązaniem takim jak: onkyo-tx-8270 Edytowano 19 października 2018 przez vermer Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 19 października 2018 Udostępnij Napisano 19 października 2018 8270 to amplituner. Gra na poziomie wzmacniacza za 1600 zł. Ma HDMI. Więc wygoda jak najbardziej. Zapraszam po wycenę jeśli się zdecydujesz na ten model. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vermer Napisano 19 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 19 października 2018 8270 to amplituner. Gra na poziomie wzmacniacza za 1600 zł. Ma HDMI. Więc wygoda jak najbardziej. Zapraszam po wycenę jeśli się zdecydujesz na ten model. PiotrekA czy jest on w stanie konkurować z powyższym NADem?Wysłane z mojego ONEPLUS A5010 przy użyciu Tapatalka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 Z 326? Tylko funcyjnoscia wygra. Brzmienie NADa jest lepsze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vermer Napisano 22 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 22 października 2018 41 minut temu, S4Home napisał: Z 326? Tylko funcyjnoscia wygra. Brzmienie NADa jest lepsze. A jakie są inne opcje jeżeli chciałbym podłączyć kilka urządzeń po HDMI? I w rankingu 3 urządzeń: NAD 386 yamaha 685 Onkyo 8270 Zdaje sobię sprawę że Nad będzie rozwiązaniem najlepszym, a w przypadku podłączenia tylko 2 kolumn Onkyo czy yamaha? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 22 października 2018 Udostępnij Napisano 22 października 2018 Nad oczywiście najlepszy mówimy o 368 rozumiem. W przypadku pozostałych wygra 8270 bo to jednak stereo. 685 to amplituner kina domowego. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vermer Napisano 25 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 25 października 2018 Chyba nadeszła wiekopomna chwila (ale tylko połowicznie :D) ale wydaje mi się, że znalazłem chociażby tak mi się wydaje kolumny które mi się najbardziej podobały: FOCAL CHORUS 726 MONITOR AUDIO BRONZE 6 Focali słuchałem w zestawe z Yamahą RX-V685 a Monitor Audio Bronze 6 z onkyo tx-8270. NIe miałem możliwości posłuchania odwrotnie. I tu zaczynam się zastanawiać, a może ktoś branżowy może mi coś podpowiedzieć, które kolumny warto rozwarzyć bardziej bo doszedłem do momentu kiedy nie za bardzo już jestem w stanie wybrac z tych dwóch? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 października 2018 Udostępnij Napisano 25 października 2018 Ale to nie branża będzie tego słuchać w domu.:) To może inna propozycja. Wypożycz i jedne i drugie do siebie. Zaproś znajomych na weekend i razem posłuchajcie. ? Tak lepiej wybierzesz niż przez porady. Ja ci wskaże co innego niż koledzy z innej branży. I co będziesz ważył kto dlaczego co poleca? No nie da się tak Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts