Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Created
  • Ostatnia odpowiedź

Top Posters In This Topic

Napisano

Do tych heco wybierz wzmacniacz lub amplituner chłodny-jasny, bo kolumny są ciepłe, aczkolwiek z ciepłym też ładnie gra szczególnie przy cichym słuchaniu, ale potem przy porównaniu z chlodniejszym, jest o wiele więcej detali i szczegółów i ciepły wypada mdło

Napisano

Dzięki za podpowiedzi. Wiem, wiem o konkursie, ale już zamówione :) Brałem pod uwagę te wzmacniacze, ale musiałbym dodatkowo dokupić jakiś tuner/streamer/dac i już się robi trochę większy budżet, który i tak jest już mocno naciągnięty :)

Napisano

Faktycznie, nie widziałem, że ma optyczne wyjście. Ciekaw jestem tylko jak jest z radiem, czy da się bezproblemowo i w dobrej jakości włączyć zwykłe stacje radiowe. I gdzie to dostanę za 120?

Napisano

Czyli znajdę żonie Eskę w sieci i nie będzie krzyku, że tyle pieniędzy wydałeś i nawet zwykłego radia nie da się posłuchać :) To tak podsumowując- pm6006 lepiej napędzi aurory niż r-n602?

Napisano
7 minut temu, Elizjum7919. napisał:

Jam mam google chromecast jakość dźwięku bardzo dobra ja za te pieniądze.Ja kupowałem za 160zł ale 2 lata temu.Yamaha as 701 czy Marantz pm 6006 na pewno zagra lepiej od Yamahy rn602.

A od Yamahy R-N 803?

Napisano

Ile razy trzeba powtarzać iż wystarcza 2x30W by napędzisz większość kolumn ? U mnie onkyo pobiera dodatkowe 15W (2x7,5 pewnie minus jakieś straty po drodze) by generować taki hałas by sąsiedzi po policje dzwonili :P 

ale jak Ci mało to 2x końcówka mocy 500W rms i będzie palenie głośników :D 

Napisano

Dobra, to wystarczy :) Myślałem, że może wzmacniacz o mniejszej mocy, przy podkręceniu trochę głośniej, będzie generował większe zniekształcenia niż mocniejszy wzmak.

Napisano
1 godzinę temu, Kubakk napisał:

Ile razy trzeba powtarzać iż wystarcza 2x30W by napędzisz większość kolumn ? U mnie onkyo pobiera dodatkowe 15W (2x7,5 pewnie minus jakieś straty po drodze) by generować taki hałas by sąsiedzi po policje dzwonili :P 

ale jak Ci mało to 2x końcówka mocy 500W rms i będzie palenie głośników :D 

hmm może ekspertem nie jestem, ale trochę już się naczytałem i jakieś doświadczenie zabrałem.  Zrobić hałas, a używając profesjonalnego słownictwa prawidłowo wysterować kolumny to chyba jednak różnica 

Napisano

Nie obrażajcie się. Czasem trudno to zrozumieć bo producenci podają wszędzie właśnie moc i moc.

Wobec tego ja Ci to zobrazuje :)

Klasa sprzetu jest tylko przykładem. Ten zestaw grał całkiem głośno. No warunki salonowe.:

Co prawda muzyka nadal senna i to co mnie przyprawia o wnerw na audioshow ale moc nie sięga dalej niz 6-20W :)

Da się?

Piotrek