D3e Napisano 11 września 2018 Udostępnij Napisano 11 września 2018 Podepnę się do tematu, kupuję te kolumny i myślę nad amplitunerem do nich. Planuję kupić r-n602, możecie ewentualnie polecić coś lepszego do 2000zł? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Możesz testować te kolumny i postarać się je wygrać Zobacz nasz temat obok RN602 jest ok zgrywa się z Heco. Ale lepiej zagra AS 701 czy Marantz PM6006. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arturas Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Do tych heco wybierz wzmacniacz lub amplituner chłodny-jasny, bo kolumny są ciepłe, aczkolwiek z ciepłym też ładnie gra szczególnie przy cichym słuchaniu, ale potem przy porównaniu z chlodniejszym, jest o wiele więcej detali i szczegółów i ciepły wypada mdło Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Dzięki za podpowiedzi. Wiem, wiem o konkursie, ale już zamówione Brałem pod uwagę te wzmacniacze, ale musiałbym dodatkowo dokupić jakiś tuner/streamer/dac i już się robi trochę większy budżet, który i tak jest już mocno naciągnięty Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Tuner/streamer to Google chromecast audio za 120 zł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Przekonuje mnie to A nie będzie gorsza jakość, np. z Tidal-a hi-fi przez to urządzenie niż przez bezpośrednio puszczając z rn-602? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Myślę że podobna. Chromecast audio daje Ci możliwość zastosowania zewnętrznego DAC po optyku, wtedy będzie nawet lepsza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Faktycznie, nie widziałem, że ma optyczne wyjście. Ciekaw jestem tylko jak jest z radiem, czy da się bezproblemowo i w dobrej jakości włączyć zwykłe stacje radiowe. I gdzie to dostanę za 120? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Zwykłe? Tam są radia te co w sieci. Ale większość jak nie wszystkie radia mają odpowiedniki w sieci. O faktycznie podrożało do 140. Hmmm pewnie przez zmiany prowizyjne na allegro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Czyli znajdę żonie Eskę w sieci i nie będzie krzyku, że tyle pieniędzy wydałeś i nawet zwykłego radia nie da się posłuchać To tak podsumowując- pm6006 lepiej napędzi aurory niż r-n602? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Ja mam radio z kablówki , satelity , jakiegoś takiego czegoś z amplitunera co pozwala słuchać radia z całego świata. PS: radio słucham jedynie w pracy & aucie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Jam mam google chromecast jakość dźwięku bardzo dobra ja za te pieniądze.Ja kupowałem za 160zł ale 2 lata temu.Yamaha as 701 czy Marantz pm 6006 na pewno zagra lepiej od Yamahy rn602. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Skłaniam się w takim razie ku Marantz-owi (as701 trochę za drogi). A testowałeś może WXAD-10? Warty jest czterokrotnie wyższej ceny od Chromecast-a? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szybki Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 7 minut temu, Elizjum7919. napisał: Jam mam google chromecast jakość dźwięku bardzo dobra ja za te pieniądze.Ja kupowałem za 160zł ale 2 lata temu.Yamaha as 701 czy Marantz pm 6006 na pewno zagra lepiej od Yamahy rn602. A od Yamahy R-N 803? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Yamaha rn803d to poziom as701 ale cena inna.As701 i gogle chromecast to 2600 a RN 803d to 3290zl. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 A jakbyśmy mieli porównać pm6006 do as501? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 To porównywalne modele z tym że PM 6006 moim subiektywnym zdaniem gra równiej i lepiej. PM6006 bliżej do AS 701 jednak. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Tylko coś mało mocy ma ten Marantz, połowę tego, co as501, wystarczy mi do Aurory? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Ile razy trzeba powtarzać iż wystarcza 2x30W by napędzisz większość kolumn ? U mnie onkyo pobiera dodatkowe 15W (2x7,5 pewnie minus jakieś straty po drodze) by generować taki hałas by sąsiedzi po policje dzwonili ale jak Ci mało to 2x końcówka mocy 500W rms i będzie palenie głośników Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
D3e Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Dobra, to wystarczy Myślałem, że może wzmacniacz o mniejszej mocy, przy podkręceniu trochę głośniej, będzie generował większe zniekształcenia niż mocniejszy wzmak. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 12 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2018 1 godzinę temu, Kubakk napisał: Ile razy trzeba powtarzać iż wystarcza 2x30W by napędzisz większość kolumn ? U mnie onkyo pobiera dodatkowe 15W (2x7,5 pewnie minus jakieś straty po drodze) by generować taki hałas by sąsiedzi po policje dzwonili ale jak Ci mało to 2x końcówka mocy 500W rms i będzie palenie głośników hmm może ekspertem nie jestem, ale trochę już się naczytałem i jakieś doświadczenie zabrałem. Zrobić hałas, a używając profesjonalnego słownictwa prawidłowo wysterować kolumny to chyba jednak różnica Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elizjum7919. Napisano 12 września 2018 Udostępnij Napisano 12 września 2018 Maniu odsłuchiwałeś pionka z heco? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 12 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 12 września 2018 (edytowany) nie jeszcze nie, pewnie jak będę gotowy finansowo coś bliżej zimy jednak Edytowano 12 września 2018 przez maniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 września 2018 Udostępnij Napisano 13 września 2018 Nie obrażajcie się. Czasem trudno to zrozumieć bo producenci podają wszędzie właśnie moc i moc. Wobec tego ja Ci to zobrazuje Klasa sprzetu jest tylko przykładem. Ten zestaw grał całkiem głośno. No warunki salonowe.: Co prawda muzyka nadal senna i to co mnie przyprawia o wnerw na audioshow ale moc nie sięga dalej niz 6-20W Da się? Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniu Napisano 13 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 września 2018 Czyli pewnie liczy się znów używając wyższych określeń "wydajność prądowa" a nie napisy 2x milion na opakowaniu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts