Adwik Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Witam, chciałbym prosić Was o radę przy doborze głośników 5.0 do kina domowego i muzyki (głównie rock/metal) . Moje pomieszczenie to salon 40 metrów . Posiadam aplituner Denon avr x1400h oraz wczoraj zamowilem subwoofer Magnat Supreme Sub 302a. Poczytałem trochę i mam na uwadze Winston Raptor 5.0 , Jamo 628 albo Magnat Supreme II. Chyba że doradzicie coś jeszcze lepszego? Budżet jaki posiadam na ten zestaw 5.0 to max 2500 zł. I tak jak pisałem zarówno 50 procent czasu oglądania przeze mnie filmów jak i 50 procent słuchania gitarowych brzmień. Z góry serdecznie dziękuję za rady Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 5 godzin temu, Adwik napisał: Jamo 628 A Fee, wyklucz je. Do stereo to one się nie nadają w ogóle. Supreme zdecydowanie ciekawsze. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 31 sierpnia 2018 Udostępnij Napisano 31 sierpnia 2018 Spójrz na zestaw Audio Pro Avanto HTS 5.0, moim zdaniem to najlepsza opcja. To mocne, potężne kolumny. Ewentualnie Polk Audio T531. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 3 września 2018 Udostępnij Napisano 3 września 2018 Można popatrzeć na audio pro jak mówią koledzy. Ale wymagają specjalnego ustawienia. Jeśli masz na nie miejsce dopisz do listy odsłuchu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adwik Napisano 3 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 3 września 2018 To audiopro poszukałem rzeczywiście opinię ma dobre ale piszą w artykulach że przy nich subwoofer jest zbędny zatem czy nie potrzebnie dokładam do takich głośników złotówek jeśli subwoofer ja i tak już zakupilem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 Bzdura. Subwoofer to inna klasa basów. Inna ścieżka. To co czasem piszą na internecie woła o pomste. Coraz więcej specjalistów z zakresu kopiuj wklej. Masakra. Subwoofer do kina jest potrzebny. Audio pro Avanto mają sporo basu ale to nie to samo. Problem w nich to tylko ustawienie. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jan Koval Napisano 4 września 2018 Udostępnij Napisano 4 września 2018 Piotrek proszę Cię dbaj o ortografie bo jak tylko piszesz to normalnie jak z gimbazy małolat,trudno się czyta te bazgroły,nie śpiesz się Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adwik Napisano 4 września 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 września 2018 Rozumiem jestem zatem tym pro Avanti zainteresowany tylko proszę o informację o co chodzi z tym ustawieniem? W czym problem tkwi? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 5 września 2018 Udostępnij Napisano 5 września 2018 19 godzin temu, Jan Koval napisał: Piotrek proszę Cię dbaj o ortografie bo jak tylko piszesz to normalnie jak z gimbazy małolat,trudno się czyta te bazgroły,nie śpiesz się ?? Po przecinku stawia się spacje. Ale dziękuję 16 godzin temu, Adwik napisał: Rozumiem jestem zatem tym pro Avanti zainteresowany tylko proszę o informację o co chodzi z tym ustawieniem? W czym problem tkwi? To kolumny z bocznym głośnikiem basowym. Muszą mieć wolną przestrzeń wokół siebie. Tak około 1m. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts