rms.pl Napisano 12 marca 2019 Udostępnij Napisano 12 marca 2019 Dnia 10.03.2019 o 16:09, Andrzej Podsiedlik napisał: Witam! Zastanawiam się nad kupnem odtwarzacza BluRay do swojego Onkyo 686. Mam 2 modele na uwadze Pioneer X300 lub Yamaha BDT 681. Co sądzicie o tych modelach. Odtwarzacz bedzię bardziej wykorzystany pod kino domowe Ani ten, ani ten. Tylko Sony i Panasonic. Najtańszy model z 4K załatwi Ci temat lepiej niż cokolwiek. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Podsiedlik Napisano 12 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 12 marca 2019 4 godziny temu, rms.pl napisał: Ani ten, ani ten. Tylko Sony i Panasonic. Najtańszy model z 4K załatwi Ci temat lepiej niż cokolwiek. W dalszym ciągu jestem w kropce. Panasonic rozumiem ale Sony ???? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin7000 Napisano 12 marca 2019 Udostępnij Napisano 12 marca 2019 27 minut temu, Andrzej Podsiedlik napisał: W dalszym ciągu jestem w kropce. Panasonic rozumiem ale Sony ???? A czemu nie PlayStation czy inna zabawkę, która oprócz tego że ma blue Ray może jeszcze przydać się do innych rozrywek? Oczywiście to tylko pytanie otwarte, a nie sugestia ☺️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 13 marca 2019 Udostępnij Napisano 13 marca 2019 Panie Andrzeju, Da pan radę z konsolą?:) Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 13 marca 2019 Udostępnij Napisano 13 marca 2019 13 godzin temu, Andrzej Podsiedlik napisał: W dalszym ciągu jestem w kropce. Panasonic rozumiem ale Sony ???? Nie rozumiem zdziwienia. To dwóch najlepszych producentów budżetowych odtwarzaczy Blu-ray i dwie firmy, które stworzyły ten standard. Robią tanie i solidne odtwarzacze zgodne z najnowszymi standardami i bogatymi funkcjami sieciowymi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Podsiedlik Napisano 13 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 13 marca 2019 A co powiecie o odtwarzaczu Panasonic DMP-UB700 albo około 600 zl mniej Pioneer BDP-180. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 14 marca 2019 Udostępnij Napisano 14 marca 2019 Ja jestem za. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Dnia 13.03.2019 o 20:50, Andrzej Podsiedlik napisał: A co powiecie o odtwarzaczu Panasonic DMP-UB700 albo około 600 zl mniej Pioneer BDP-180. Dwa kompletnie różne urządzenia. Nie czytasz specyfikacji. BDP-180 nie odtworzy Ci nawet płyt 4K. Ma tylko interpolację do 4K. To absolutnie przestarzale urządzenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 15 marca 2019 Udostępnij Napisano 15 marca 2019 Tak, odnosiłem się do Panasonica Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Podsiedlik Napisano 17 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 17 marca 2019 Witam! Przypadł mi do gustu Panas 700 ale nie mogę go zakupić chyba ze z wystawki ale chciałbym tego uniknąć. Myślę o zmianie mojego wysłużonego CD Technics 770A na coś nowego. Mam na oku 2 modele Denon CD 800 albo Yamaha s700. Słuchałem u siebie Marantz 6005 ale nie przypadł mi do gustu. Brzmienie osadzone było na średnich i wysokich tonach po połączeniu kablami analog monster 300 mk2. Niskie nie były z byt obfite. Co myslicie o tych modelach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 marca 2019 Udostępnij Napisano 18 marca 2019 Z tych dwóch stawiam na Yamahę. A co do wystawki to zależy jakiej. Akurat w media itp one są tylko wystawione i nigdy nie włączane. Tu nie miał bym problemu. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Podsiedlik Napisano 22 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 22 marca 2019 A co można powiedzieć o Onkyo 7030 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 25 marca 2019 Udostępnij Napisano 25 marca 2019 Podstawowy odtwarzacz CD Onkyo. Solidna konstrukcja. Ważne że jest mało awaryjny. Yamaha ma usb. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Podsiedlik Napisano 25 marca 2019 Autor Udostępnij Napisano 25 marca 2019 A jak jest różnica z dżwiekiem miedzy Onkyo a Yamahą s300 albo Denonem 800. Mam na uwadze tez Yamahe s700 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 26 marca 2019 Udostępnij Napisano 26 marca 2019 No to yamaha 700 gra wyraźnie lepiej. 300tka od Yamanhy jest nieco spokojniejsza od Onkyo. Ten jest bardziej melodyjny. Denon 800 nie miałem przyjemności. Sadzę że to kopia 720tki. Dobry dźwięk ale mechanizm taki sobie. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravw Napisano 27 marca 2019 Udostępnij Napisano 27 marca 2019 Hej, po głębokiej analizie parametrów, ewentualnych wad lub uszkodzeń wszedłem w końcu w posiadanie onkyo TN-RX 686. Ponieważ ja w odróżnieniu od większości z was spędzam 70% oglądając filmy, 29% gram na PS4 a 1% to muzyka. Wymieniłem też kolumny z jakichś sony z zestawu na magnat supreme 1002, wcześniej miałem już subwoofer magnat sub302a. Dlaczego te głośniki a nie inne, ponieważ pasmo przenoszenia przednich podłogowych kolumn to 18Hz-20000Hz i na tym parametrze mi zależało. Większość produkowanych teraz kolumn posiada pasmo przenoszenia ok 50hz-20kHz. Oczywiście dla filmów to jest wystarczające. Kolumny wybierałem słuchając i jednak magnaty najbardziej mi leżą. Teraz sam ampek, wczesniej posiadalem sony dn550, miał on wiele wad ale brak porównania a właściwie w porównaniu do HK z kolumnami JBL u kumpla w filmach brzmiał tak samo, po zmianie na onkyo i wymianie kolumn cóż, film to świat w tym onkyo. Jeżli ktoś wybiera go właśnie do filmów to nie ma lepszego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 28 marca 2019 Udostępnij Napisano 28 marca 2019 W przypadku kina domowego i twojego użytkowania to dobra droga. Piotr Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts