Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam Wszystkich Forumowiczów !

Mam takie pytanie do znawców sprzętu , a napewno na tym forum nie brakuje takich speców.
Posiadam starszy Amplituner Pioneer VSX609RDS , ale niestety już poległ , byłem z niego bardzo zadowolony ale cóż zrobić.
Chciałbym kupić także używany Amplituner PIONEER o podobnych lub lepszych ale nie gorszych parametrach , dźwięku i liczbie wejść optycznych i koaksjalnych itd.
Wyszukałem troche sprzętu do kupna ale nie wiem jaki byłby dobry ?
Czy może mi ktoś doradzić który wybrać z poniższej listy ?

01. Pioneer VSX-D1011-S
02. PIONEER VSX-323
03. PIONEER VSX-819 H
04. PIONEER VSX-416-S
05. Pioneer VSX-804RDS
06. Pioneer VSX-918V
07. Pioneer vsx 528
08. Pioneer vsx-915
09. Pioneer Vsx 919
10. Pioneer VSX-D514

Bardzo dziękuje za pomoc i Pozdrawiam

Napisano

Byle nie najniższe serie - jak choćby D514.
Zestawienie zrobiłeś od Sasa do lasa: najniższe i stare modele po w miarę świeże i ze średnich serii. Złączami też się dość znacznie różnią (te nowsze mają np. HDMI i USB jak choćby  918 i 919).

Co do złączy - to wystarczy wyszukać w Internecie te modele (jako grafika), są też dostępne polskie testy wielu tych urządzeń (choćby w AUDIO). Zaś Ty nawet nie podałeś jakie masz złącza (i ile) w swoim starym Pionku...

Ile możesz wydać pieniędzy na amplituner?

Pozdrawiam

Napisano

Mam zamiar kupić używany amplituner do 600zł

Rozważam kupno Pioneer lub Onkyo

Amplituner musi mieć 4 wejścia optyczne/koaksjalne , mnie nie interesują jakieś tam wejścia HDMI , USB itd , nie potrzebuje ich.

Ma być do filmów i muzyki , nie jestem Audiofilem ale słuch mam dobry , posiadam zestaw głośników 5.1 AMTECH.

Z tego co się dowiedziałem to amplituner ma być potężny ze swoją wagą , poprzedni Pioneer VSX609RDS spełniał moje oczekiwania.

Na aukcjach jest tego tyle że nie wiem co wybrać , a w szczególności z firmy Onkyo bo nigdy takiej firmy nie miałem.

Pokój mam 3m na 3,5m

Napisano
Dnia 11.09.2018 o 10:13, deejayadam napisał:

Mam zamiar kupić używany amplituner do 600zł
...
Ma być do filmów i muzyki , nie jestem Audiofilem ale słuch mam dobry , posiadam zestaw głośników 5.1 AMTECH.
...Z tego co się dowiedziałem to amplituner ma być potężny ze swoją wagą , poprzedni Pioneer VSX609RDS spełniał moje oczekiwania.

Przede wszystkim warto wymienić zestaw kolumn AMTECH na coś lepiej grającego...

A co do ONKYO - równie dobrze mogą być starsze modele z serii 60x - począwszy od SR-TX600 po TX604, albo jeszcze lepiej wyższa seria czyli 70x.

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

Dzięki wielkie za pomoc co do amplitunerów , jestem w trakcie szukania czegoś odpowiedniego.

Jak chodzi o kolumny , to wiem , Dupy nie urywa , ale niestety muszą jeszcze troche u mnie postać , ale mam zamiar zmienić , tylko wiadomo że wszystko opiera się o kase.

================================================================================================================================================================================================================

Można prosić o poradę czy takie są dobre ?

Onkyo TX-SR604E

Onkyo TX-SR501E

Denon AVR 2105

Pioneer VSX 915

Onkyo TX-DS575

Sony STR-DB940 QS

Edytowano przez deejayadam
Napisano

Darować sobie - 422 to prosty model, choć dość świeży...
Podobnie odpuść sobie ONKYO serii 50x (np. 501), jest sporo gorszy od serii 60x.

Zresztą pisaliśmy już o tym....

Oprócz SR604 niezły jest Pioneer 915, a jak nie potrzebujesz HDMI to SONIAK też się sprawdzi.

Pozdrawiam

Napisano (edytowany)

RoRo

A coś z SONY albo DENON , polecałbyś coś ?

Jest tego tyle że głowa boli .

a Yamaha , Technics , Panasonic , Kenwood to odpadają ,

oczywiście zawsze jest mowa do 600zł

Edytowano przez deejayadam
Napisano

Ale chłopie dostajesz propozycji z rękawa.

A nadal szukasz. Z DENONA seria 19xx Z Sony nie. Z Yamahy także seria 6.

To sprzęt za 600 zł. Niech będzie sprawny to już60% sukcesu!!

Wybierasz jakbyś miał się z nim ożenić :D

Napisano

No wreszcie kupiłem Amplituner ONKYO TX-SR604E + ONKYO DV-SP405 całość utargowałem z 600zł na 500zł bo gościu chciał sprzedać tylko w komplecie.

Dźwięk nawet na tych kolumnach Amtech jest rewelacyjny, ale kolumny będe tak i tak zmieniał w najbliżym czasie.

Dzięki za porady