Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Witam jestem tu 1 raz założyłem nowy temat po to by sie dowiedzieć od znawców Amplitunerów.

Mam na oku Amplituner ONKYO
i ONKYO
Drapię sie po głowie czy to są dobre Amplitunery na oko widać te same ten tańszy ma ponad 300Watts a ten droższy 240Watts, wszystko widać za obudową (patrz info).
D tego bym podłączył nowe kolumny Koda lub Koda.

Albo może lepsze będą takie Tonsil Fenix 2
Do tego mam w domu 2 kolumny Unitra Tonsil i mam zamiar może za 2 miesiące dokupić Subwoofer.

Proszę o Pilną radę...... (powiem wam ze mam max 500 zł by wydać na Amplituner).

Jeśli są inne Amplitunery takie jak YAMAHA, SONY, PIONER to proszę mi doradzić.
I jeszcze jedno to mój 1 amplituner i kolumny,co do pokoju mam 20m kw, i dodam jeszcze ze brakuje kabli bym musiał jakieś kupić ale sie na tym nie znam :/
nawet nie mam pojęcia czy 75W to dużo głośno jak na 5 kolumn ?
Napisano
Cytat

ten tańszy ma ponad 300Watts a ten droższy 240Watts, wszystko widać za obudową

To jest pobór mocy w watach.

Oba amplitunery nie mają żadnych cyfrowych dekoderów dźwięku przestrzennego. Dolby ProLogic to już przeżytek, nie zapewni Ci prawdziwych wrażeń dźwięku 5.1. Nie kupuj amplitunera bez dekoderów Dolby Digital i DTS. Jeżeli natomiast głównym przeznaczeniem sprzętu ma być słuchanie muzyki, lepiej kupić wzmacniacz lub amplituner stereo.
Napisano (edytowany)
No to który Amplituner z Allegro mi polecacie ? w cenie do 500 zł ??
Tyle jest Amplitunerów ze nie mam zielonego pojęcia jakie mam brać :/

Może ten SONY idealny dobry ? sam nie wiem :/

a może ten Pioner hmmm już się gubię:/ Edytowano przez RoRo
Przy odpowiadaniu na post bezpośrednio pod nim nie ma potrzeby cytować całej wypowiedzi poprzednika...
Napisano
Ja poszukuje cos do 7tys zł - komplet amplituner +dvd + kolumny (zestaw)
po wstepnej selekcji:

1. Yamaha RX-V1700 7x130W 8om 7.1
2.Pionier VSX 2016 7x150W 7.1
3. Harman -Kardon AVR 445 7x65W 2x80W
4. Kenwood KRF V6090D 6x100W 6.1
5. Marantz SR6001 7x100W 7.1
6. Cambrigde Audio Azur 640R 7.1 7x100W 8om

jakie glosniki do tego i kable? oraz jeszcze jakies dvd.

prosze o porade.
Napisano
Cytat

W kinie sprzęt porównywalny, w muzyce różne brzmienia. Czego będziesz słuchał?

W zasadzie rozna muzyka ja lubie klasyke, pop, lekki jaz. Zona bardziej pop i instrumentalna. Mówia ze japonczyki graja innaczej niz angielski sprzet typu nad lub cambrigde? co wybrac jakiegos japonczyka czy moze cos angielskiego? i do tego oczywscie kolumny. Jesli masz rozenanie zaproponuj cos do japnczyka i cos do anglika?
Napisano
Cytat

może lepiej dołożyć z 240 zł i kupić taki NOWA YAMAHA

Omega2617
Jeżeli możesz wydać 700zł, to jest fajne SONY STR-DG710 - świeży model (ubiegły rok), z HDMI i mikrofonem pomiarowym
http://www.allegro.pl/item397379863_amplit..._str_dg710.html

W cenach do 500zł będą albo bardzo stare modele, albo najniższe z serii (jak np. ten SONY DE-475), które nie grają najlepiej. Dlatego dołożenie 200-250zl duzo zmieni w dźwięku i możliwościach amplitunera. icon_cool.gif
Pozdrawiam
Napisano
A po jakiego grzyba mi to HDMI icon_evil.gif ? ja potrzebuje zestaw do komputera icon_mrgreen.gif a nie do TV LCD icon_confused.gif

Wolę kupić YAMAHA RX-V363 niż jakiś tam SONY
i jeszcze mam problem nie wiem jakie kable mam wybrać :/ na allegro pełno chińszczyzny icon_evil.gif .

YAMAHA RX-V363 tez ma 2 wejścia HDMI wszystko pisze tu YAMAHA 2 HDMI