Quentin Napisano 4 października 2018 Udostępnij Napisano 4 października 2018 Mam prośbę o pomoc w znalezieniu wzmacniacza do zestawu 2.1. Kłopot polega na tym, że są to głośniki 3 Ohmowe (100 W), monitorki i sub. Wszedłem w niechcący we własność zestwu kina domowego Samsung HT-X250 i żal mi tego wyrzucać, bo nawet gra. Pomyślałem, więc że zrobię z tego mały zestaw audio do słuchania muzyki w pokoju dla jednego z synów to chociaż 3 głośniki wykorzystam. Oryginalny amplituner jest wielki (jest to kombajn 5.1. razem z odtwarzaczem DVD), do tego ma uszkodzony napęd optyczny więc w sumie tylko przez mini jacka da się go używać. A przydałby się też jakaś łączność bezprzewodowa - to już inne pokolenie jak patrzę to wzmacniacze małe to wszystko zaczyna się od 4 ohmów w górę. Coś możecie rekomendować jak to budżetowo rozwiązać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 października 2018 Udostępnij Napisano 4 października 2018 Nie dobiera się prawdziwego sprzętu audio to plastikowych zestawów Samsunga czy LG itp. Dodatkowo pewnie masz pasywny sub co nie jest dobre dla prawdziwego audio. Nie ma takich wzmacniaczy obsługujących 3 omy. Moim zdaniem powinieneś je sprzedać i zakupić cały sprzęt. Piotrek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Quentin Napisano 4 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 4 października 2018 OK, dzięki. Tak BTW to nieźle to gra z tym subem na niższych głośnościach. No nic opchnę to za torbę papierówek pewnie albo 1 PLN na OLX. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 4 października 2018 Udostępnij Napisano 4 października 2018 Znajdzie się chętny bo ludziom wysiadają te głośniki a zamienników nie kupisz. Widziałem po allegro. Tylko nie zadaj za nie za dużo to pójdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts