Magicsound Napisano 8 października 2018 Napisano 8 października 2018 Jestem tutaj nowy, wiec na poczatek witam wszystkich forumowiczow serdecznie. Postanowilem zalozyc konto, bo szukam kolumn do wzmacniacza wymienionego w temacie. Nie bardzo mam czas na odsluchy a miejsce zamieszkania mocno ogranicza mozliwosci odsluchow w salonach audio, dlatego zdecydowalem sie na zakup online po wstepnym rozeznaniu w temacie na tym forum. Obecny zestaw to Rega Elex-r, Sony XB 930e QS wersja UK Edition i kolumny B&W 703. Pomieszczenie to salon wielkosci okolo 20m2, dosyc dobrze wytlumiony pluszowymi siedziskami, na podlodze dywan pokrywajacy prawie cala podloge. Chcialbym zmienic kolumny na podstawkowe, te mi sie troche znudzily i uwazam ze sa za duze do mojego pokoju. Wczesniej graly z Primare a30.1, ale postanowilem zmienic wzmacniacz na nieco cieplej grajacy i bardziej muzykalny i to byl Rega to byl strzal w dziesiatke. Teraz przyszedl czas na kolumny a zrodlo zmienie na koncu, bo nawet jeszcze nie podjalem decyzji czy bedzie to kolejny CD cz jaki streamer dla odmiany. Zobaczymy. Celuje w kolumny podstawkowe, bo kiedys takie mialem. Byly to Usher x718 i ch brzmienie bardzo mi odpowiadalo moze poza lekko cofnieta srednica. Szukam czegos co zagra podobnie, czyli mocno i nisko na dole z dobrym detalem w gornym pasmie i ladna dobrze wypelniona srednica, tak zeby instrumenty typu gitara, saksofon, pianino, fortepian brzmialy dosyc naturalnie i z odpowiednim ciezarem. Kwota jaka chce przeznaczyc na nowe kolumny bedzie zalezec od tego ile wezme za Bowersy, ale mysle ze bedzie to okolo 1400-1600 euro. Mam nadzieje ze padna jakies ciekawe propozycje, kolumny moga byc nowe lub uzywane. Myslalem o czyms w stylu Chario, Sonus Faber Venere 2.0, moze jeszcze raz Usher ale inny model. Cos w tym stylu, chcialbym zeby kolumny tez dobrze komponowaly sie z wnetrzem stad takie moje typy. Czekam na Wasze propozycje i z gory dziekuje za wszystkie wpisy. Pozdrawiam Piotr Odpisz, cytując
S4Home Napisano 8 października 2018 Napisano 8 października 2018 Cześć, Venere nie, ale starsze eonus fabery tak. Chario tak. I dopisał bym jeszcze używane pmc twenty 22. Z nowych magnat quantum 1003s. Piotrek Odpisz, cytując
Magicsound Napisano 9 października 2018 Autor Napisano 9 października 2018 Ktore modele ze starszych serii Sonus sa godne uwagi? I na tyle duze zeby sprawdzily sie w moim pomieszczeniu? Odpisz, cytując
S4Home Napisano 9 października 2018 Napisano 9 października 2018 Auditor M? Zacznijmy od tego czy masz gdzieś możliwość odsłuchu używek? Czy to gdybanie w ciemno? Piotrek Odpisz, cytując
Recommended Posts