domen Napisano 11 października 2018 Udostępnij Napisano 11 października 2018 Witam Brakuje mi dwóch kabli do połączenia kina domowego AV i AUX wpisałem na allegro , po nazwie, ale multum kabli mi się wyświetliło i się pogubiłem nie wiem, który kupić.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 11 października 2018 Udostępnij Napisano 11 października 2018 witaj, do czego te kable mają służyć, w jaki sprzęt (domyślam się, ze TV) chcesz je wpinać i w jakie gniazda - co chcesz przez ich obecność uzyskać? jedno gniazdo, to SCART, kolejne RCA/cinch. Jeżeli wpisywałeś w wyszukiwarkę AV i AUX, nie dziwię się, że wyświetliło Ci się pół internetu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domen Napisano 13 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 13 października 2018 (edytowany) Chce po prostu żeby kino Panasonic SC-PT160E działało i dźwięk ze wszystkich głośników dochodził łącze kino domowe z moim Daewoo dlp 3212 jak dobrze rozumiem: pierwszy kabel musi być SCART>SCART i podłączam go telewizor > kino Natomiast drugi musi być Rca>Chinch Te dwa pierwsze kable podłączam pod kino a te drugie pod telewizor pod wejście audio R>L I tu mam problem to będzie ten kabel ? Czy ten i złącze chinch idzie do kina a jack do TV : Kolejnym wejściem jest antena >T V Pod speakers podłączam głośniki > kino domowe Pod Ac in podłączam kabel zasilający > prąd Dobrze zrozumiałem ? Edytowano 13 października 2018 przez domen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 13 października 2018 Udostępnij Napisano 13 października 2018 prawie tak rozumiem, że to są już wszystkie gniazda w tym Panasonicu? Więc tak... scart-ok. speakers-ok. AC in-ok. Natomiast... cinch - rozumiem, że chcesz tym uzyskać dźwięk z TV na kinie Panasonica? To może nie udać się w pełni. O ile masz jakieś gniazda wyjściowe z TV ze źródłem dźwięku, to Panasonic prawdopodobnie odtworzy to tylko w 2.0. To raczej są urządzenia stworzone same dla siebie - wkładasz film DVD i możesz cieszyć się dźwiękiem ze wszystkich kolumn. Z innych źródeł, to raczej nie pójdzie. Wrzuć jeszcze wyraźne, czytelne zdjęcie gniazd, jakie masz w TV - jeżeli masz w nim Cinch L R, ale WYJŚCIE, nie wejście, to te 2.0 powinno pójść. Ew. możesz spróbować drugiego wyjścia, wpiąć go do mini jack (wyjście słuchawkowe) w TV, ale nie spodziewaj się cudów po takim połączeniu. Co do gniazda FM, to nie łączysz tego z TV, to jest gniazdo antenowe do radia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 13 października 2018 Udostępnij Napisano 13 października 2018 Jest też szansa że jeśli gniazdo SCART w TV zawiera wyjście audio, wtedy wystarczy do podłączenia go sam przewód SCART>SCART, pod warunkiem że ten bedzie dwukierunkowy. W starszych TV było normą to że taki przewód umożliwiał podłączenie magnetowidu i nagrywanie z tunera TV. W nowych TV czesto gniazdo tego typu jest tylko wejściem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
domen Napisano 16 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 16 października 2018 (edytowany) Zdjęcia portów kina/telewizorowa scart-ok kablem euro . speakers-ok kino głośniki . AC in-ok. zasilanie >kino Tylko dylemat z tym trzecim kablem Aux - Rca/Chinch czy chinch/jack Edytowano 16 października 2018 przez domen Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markcox Napisano 16 października 2018 Udostępnij Napisano 16 października 2018 patrząc po zdjęciach, to nie masz wyjścia audio na gniazdach cinch w TV, ale SCART jest dwukierunkowy, jest też gniazdo słuchawkowe. podłączyłeś SCART? nie puszcza Ci dźwięku z TV na tego Panasonica? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 16 października 2018 Udostępnij Napisano 16 października 2018 Dnia 13.10.2018 o 14:04, MobyDick napisał: Jest też szansa że jeśli gniazdo SCART w TV zawiera wyjście audio, wtedy wystarczy do podłączenia go sam przewód SCART>SCART, pod warunkiem że ten będzie dwukierunkowy. W starszych TV było normą to że taki przewód umożliwiał podłączenie magnetowidu i nagrywanie z tunera TV. W nowych TV często gniazdo tego typu jest tylko wejściem. Wygląda na to że SCART w TV jest dwukierunkowy. Musisz mieć jeszcze kabel tego typu również dwukierunkowy, czyli taki z przewodami przylutowanymi do wszystkich pinów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts