Shauddy Napisano 13 października 2018 Udostępnij Napisano 13 października 2018 (edytowany) Witam W innym temacie myślałem nad słuchawkami ATH-M50X, ale chyba jednak zdecyduję się na BD. Pytanie na którą wersję? Od razu odpada wersja 250 Ohm - słuchawki będą użytkowane przez większość czasu na smartfonie. Zostają wersje 32 i 80. Smartfon to iPhone Xs, myślicie, że da radę w jakimś przyzwoitym stopniu uciągnąć wersję 80 Ohm? Niedługo później kupię DragonFly'a - wersję Black lub Red(jeszcze nie zdecydowałem, ale skłaniam się ku Red) Muzyki słucham dość cicho, nie przekraczając 50% na Sennheiserach CX 3.00 @edit: Przy okazji spytam: zmiana kabli - ktoś się tym zajmuje lub zna kogoś takiego we Wrocławiu? Wersja 80 Ohm ma aż 3m, to zdecydowanie za dużo, a nie chcę sam się tym zajmować, bo moje doświadczenie w tym zakresie wynosi równe 0. Edytowano 13 października 2018 przez Shauddy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 października 2018 Udostępnij Napisano 14 października 2018 Do podłączenia do iPhone Xs lepiej użyć wersję 32 ohm. Przy dragonFly`ach nie powinno być problemu przy wersji 80 ohm, jeśli słuchasz dość cicho. Warto jednak abys sam posłuchał tych słuchawek ze sprzętem z którym ma to grać. Góra pasma nie wszystkim będzie odpowiadać z Beyerdynamic DT 770 PRO. A te słuchawki mają długi kabel bo nie są przewidywane do użycia z smartphonami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shauddy Napisano 14 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2018 80 ohm przede wszystkim kuszą mnie mocniejszym basem i wygodniejszymi padami, wersja 32 w sukie tylko krótszym kablem. W ostateczności sam zmienię kabel, jeśli nie znajdę nikogo, kto się tym zajmuje. W każdym razie - kupię DACa i porozglądam się za jakimś sklepem we Wrocławiu, który ma w ofercie któryś(lub oba) model. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 14 października 2018 Udostępnij Napisano 14 października 2018 Porównywałeś je osobiście ? Bo z tego co się orientuję to właśnie po wersji 32 ohmy można spodziewać się więcej basu. Może te o niższej impedancji były nieużywane. Wtedy basu jest mniej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shauddy Napisano 14 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 14 października 2018 Sugeruję się opiniami w internetach, zdecydowana większość twierdzi, że wersja 80 Ohm ma najmocniejszy bas, chyba w każdym temacie, który przejrzałem ktoś o tym wspomniał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shauddy Napisano 17 października 2018 Autor Udostępnij Napisano 17 października 2018 Ref i lekka zmiana pytania - do DT 770 kupować DragonFly Red czy Black? I czy w ogóle jest sens? Słuchawki wersja 32 Ohm, dodam, że w przyszłości będą też podłączane Aune E1, źródło nadal iP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 17 października 2018 Udostępnij Napisano 17 października 2018 Moim zdaniem najpierw kup te DT 770 i wtedy się przekonasz czy potrzebujesz mobilnego DAC-a, a jeśli tak to posłuchaj kilku innych i wtedy będziesz wiedział jaki. Zawsze może się okazać ze wolisz słuchać bezpośrednio z telefonu lub przydał by się jakiś DAC podłączony bezprzewodowo do iP. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts