Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam serdecznie,

W ostatnim czasie moja luba sprawiła sobie gramofon Audio Technica LP-3. Niestety nie pomyślała, że należy również zaopatrzyć się w zestaw grający przez co pojawia się mój post. Chciałbym się zapytać bardziej doświadczonych co jesteście w stanie polecić do tego sprzętu. 

Gramofon znajduje się w małym pokoju, który ma wymiary 3,25x 3,25x 2,25. Znajduje się przy rogu jednej ze ścian.

Chciałbym się zorientować z czym moglibyśmy to połączyć, aby uzyskać dobre brzmienie. Wiem, że aby je uzyskać należy się liczyć z wysokimi kosztami, ale liczę że uda się znaleźć coś tańszego (na początek).

Sprzęt nie musi być nowy, budżet jaki chcielibyśmy przeznaczyć na tą chwilę to ok. 1000 PLN. Z czasem zapewne będziemy chcieli rozbudować sprzęt do czegoś lepszego.

Piszę post, ponieważ nie umiałem się niczego doszukać. Jeżeli taki temat już był z góry przepraszam - poprawię swoje szukanie.

Dziękuję w imieniu swoim jak i jej. 

Pozdrawiam,

Łukasz

Napisano
1 minutę temu, Łukasz Gacek napisał:

Wzmacniacz + kolumny

Poddaje się :) 

W tym budżecie będzie naprawdę ciężko , możesz się zwrócić do forumowego kolegi Pumpurka / komis Myślenice/, może coś jeszcze znajdzie

np.

https://allegro.pl/wzmacniacz-stereo-onkyo-a-9211-komis-av-myslenice-i7378232632.html

https://allegro.pl/kolumny-podstawkowe-magnat-144-002-myslenice-i7142844566.html

Napisano

Kupiłeś gramofon nie wiedząc że potrzebujesz do tego sprzęt towarzyszący? Nie bardzo mogę w to uwierzyć? Czy sprzedawca nie zapytał z czym ma grać Audio Technica?

Za 1000 zł nie kupisz nic nowego!

Mało tego wzmak + kolumny to już będzie przeciętnej żeby nie powiedzieć słabej klasy.

Piotrek

Napisano
1 godzinę temu, S4Home napisał:

Kupiłeś gramofon nie wiedząc że potrzebujesz do tego sprzęt towarzyszący? Nie bardzo mogę w to uwierzyć? Czy sprzedawca nie zapytał z czym ma grać Audio Technica?

Za 1000 zł nie kupisz nic nowego!

Mało tego wzmak + kolumny to już będzie przeciętnej żeby nie powiedzieć słabej klasy.

Piotrek

Wskaż mi proszę, w którym miejscu jest napisane że to ja kupiłem i że sprzęt ma być nowy?

Sprzęt kupiła narzeczona przez www, dokładniej w euro rtv. Kierowała się opiniami na necie i jak przyznaje nie przewidziała, że wymaga to zewnętrznego nagłośnienia. Myślała, że to wystarczy. Ja dowiedziałem się po fakcie, a że nie znam się zbytnio chciałem zasięgnąć opinii osób bardziej doświadczonych. 

Co do jakości sprzętu napisałem, że zdaje sobie sprawę, że będzie ciężko dostać coś dobrego w tej cenie nie mniej jednak jeżeli będzie to sprzęt przeciętny to też taki sobie sprawi. Nie od razy Rzym zbudowano :) 

Polecam poranną kawę na obudzenie przed pisaniem jakichkolwiek postów.

Pozdrawiam

Napisano
12 minut temu, Łukasz Gacek napisał:

Co do jakości sprzętu napisałem, że zdaje sobie sprawę, że będzie ciężko dostać coś dobrego w tej cenie nie mniej jednak jeżeli będzie to sprzęt przeciętny to też taki sobie sprawi. Nie od razy Rzym zbudowano :) 

Gramofon ma wbudowane pre phono ,więc możesz go podłączyć pod wszystko / oprócz pralki :) / . pomieszczenie duże nie jest, więc może jakaś mini wieża z dedykowanymi kolumnami. Przy tym modelu gramofonu nie ma co szaleć z drogimi klockami.

https://allegro.pl/mini-wieza-onkyo-cr-545-stan-idealny-jak-nowa-i7622115770.html

Napisano

Oj widzę że kolega odebrał to jako nagonkę :)

jeslo tak to przepraszam i faktycznie przyznaje nie doczytałem "NIE musi".

mimo wszystko nie będę się udzielał w wątku ale życzę wymarzonego sprzętu i miłych wieczorów przy winylu. 

Piotrek