Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Witam,

Do wymiany mam amplituner i chciałbym prosić o pomoc w doborze nowego.

Konfiguracja sprzętu wygląda teraz tak:

Amplituner: HK AVR 630

Głośniki przód: JBL E90

Głośniki tył: JBL E10

Głośnik centralny: JBL EC35

Sub: JBL E250P/230

TV: jakiś samsung dość nowy (na tą chwilę nie mam modelu ale uzupełnię wieczorem)

Chciałbym amplituner który będzie prosty z użytkowaniu i aby współpracował TV (włączał i wyłączał się po uruchomieniu TV), aby miał wifi i nie wiem co tam może być jeszcze w amplitunerach.

zgory.jpg

Napisano

Aha,

Ale nie znamy nawet ceny 

Takie funkcje mają amplitunery nawet za 1200 zł. Żeby był nowszy i brzmieniowo lepszy od twojego musisz brać yamahe seri avantage od modelu 10xx, denona x6xxx, zy też Onkyo rz900 i wyższe odmiany. 

Cieszę się że mogl m pomóc.

Piotrek

Napisano

Wybór odpowiedniego modelu zależy przede wszystkim od Twoich preferencji. Jeśli w dużej mierze system będzie wykorzystywany do odsłuchu muzyki, na pewno brałbym pod uwagę amplitunery Marantz. Moim zdaniem już model SR5013 powinien Cię usatysfakcjonować i dać możliwość w przyszłości dołożenia stereofonicznej końcówki mocy. Od jutra bardzo atrakcyjny będzie model SR6013 w niższej cenie, to moim zdaniem rozwiązanie bezkompromisowe. Yamaha Aventage, szczególnie od modelu 1080 w górę to także dobra opcja, ale bardziej dedykowana do kina domowego oraz szybszych i mocniejszych gatunków muzycznych. Jeśli przede wszystkim kino domowe, to namawiam na Onkyo TX-RZ830. To mocny, bardzo energiczny dźwięk.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy i wyceny.