luki Napisano 3 kwietnia 2007 Autor Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2007 W ustawieniach amplitunera mam wielkość kolumn large/small, jak zdecydować czy moje przednie Kef Cresta 3 sa s czy l? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 3 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 3 kwietnia 2007 Pytanie jest nieprecyzyjne, gdyż nie wiadomo czy chodzi o to, gdzie przełącza się w ampli tryb wielkości głośników, czy do jakiej kategorii zaliczyć posiadane głośniki. Przypuszczam jednak, że pytanie dotyczy samych kolumn, więc śmiało można podłączyć je jako LARGE, dla przenoszenia przez nie pełnego zakresu sygnału źródłowego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
proton Napisano 6 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2007 To jakie kolumny powinno się podłączać jako small? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cz58y Napisano 6 kwietnia 2007 Udostępnij Napisano 6 kwietnia 2007 Jak same określenie wskazuje, SMALL to coś małego, niewielkiego, a więc i takie kolumienki, które mają zawężone od dołu pasmo przenoszenia. Opcja SMALL jest po to, by wzmacniacz niepotrzebnie podawał niskie rejestry, jak i tak głośnik nie jest w stanie ich przetworzyć, oraz by jego nie uszkodzić zbyt silnym sygnałem. Jak ktoś będzie chciał, to i tak spali głośniki podając większą moc, jadnak producent daje do zrozumienia, że podłączone aktualnie głośniki są małe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts